StoryEditorOCM
Teniskuzmanić objasnio

Što se događa s Davis Cupom u Splitu? Grad je Austrijancima ponudio i ‘Staro Hajdukovo‘, ali oni su zapeli za nemoguće

Piše Pero Smolčić
19. srpnja 2023. - 13:11

Što se događa s Davis Cupom u Splitu? Vijest je da zbog toga što ne radi sustav klima u Velikoj dvorani na Gripama Splitu i Hrvatskoj prijeti oduzimanje domaćinstva skupine u kojoj će od 12. do 17. rujna, uz Hrvatsku, igrati Nizozemska, SAD i Finska.

Odgovornost, kažu u HTS-u, ovaj put nije na njima, jer je organizator završnice Međunarodna teniska federacija (ITF). Oni su taj projekt centrirali austrijskoj tvrtki Emotion Group, inače dugogodišnjim partnerima njemačkog i austrijskog teniskog saveza.

Predstavnici Emotion Group tvrtke bili su u Splitu i razgovarali s gradskim čelnicima, a o čemu i na koji način, otkrio nam je splitski dogradonačelnik Antonio Kuzmanić.

- Oni su došli i zapeli za Spaladium Arenu, tražili da im je otvorimo. No to nije moguće - počeo nam je priču Kuzmanić.

Gradonačelnik Ivica Puljak, sjećate se, još je početkom godine negodovao zbog održavanja sajma Adriatic Gastro Show u ‘zatvorenoj‘ Spaladium Areni. Istaknuo je nekoliko puta kako želi da se priča sasvim očisti od mogućih pravnih posljedica za Grad i stoga ne želi ulaziti ni u kakve potencijalne dogovore oko povremenog otvaranja Spaladium Arene za bilo kakve manifestacije.

On je Grad Split u ovom konkretnom slučaju ponudio je ono što ima čisto na raspolaganju.

- Stavili smo im na raspolaganje sve što imamo, Veliku i malu dvoranu na Gripama. Što se tiče ventilacijskog sustava, to nije ulaganje koje mi u ovom trenutku možemo prihvatiti - kazao nam je Kuzmanić.

Kuzmanić ističe da je Grad Split svakako želio prihvatiti domaćinstvo pa se dosjetio i alternativne varijante.

- Ponudili smo im i Stari plac, pa da na njemu izgrade montažno što im treba, ali nisu prihvatili. Svakako, mi više od toga ne možemo, neka sada odluče kako hoće - jasan je Kuzmanić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
28. travanj 2024 07:00