StoryEditorOCM
Tenisdavis cup

Prvi dan na Gripama: Nizozemska uspješnija od Finske, ali ‘narančasti‘ se dobro namučili za bodove

Piše Iva Majić
12. rujna 2023. - 21:51

Nizozemska je na otvaranju Davis Cupa u Splitu bila uspješnija od Finske te je s 2:1 završila svoj prvi dan na Gripama. No, nije sve krenulo po planu za ekipu u narančastome, a dobro su se namučili i u dvoboju parova.

U prvom meču je Otto Virtaten, 125. reket svijeta nadigrao favorita Botica van de Zandschulpa, 68. na ATP ljestvici, rezultatom 7:6(0), 6:4.

Međutim, u drugom susretu dana je Tallon Griekspoor (24.) očekivano bio bolji od Emila Ruusuvuorija (57.) sa 7:6(7), 6:3 te tako vratio stvari na početak, odnosno zadnji okršaj u danu učinio odlučujućim.

Wesley Koolhof (4.) i Matwe Middelkoop (34.) uzeli su zadnji bod za Nizozemsku protiv Harrija Heliovaara (30) i Patrika Niklas-Salminena (110) s rezultatom 2:1 (6:4, 6(5):7, 6:3), u meču dugom dva sata.

Kad su u pitanju parovi, ova splitska grupa "D" se može pohvaliti kako će ugostiti čak četvoricu od petorice vodećih igrača svijeta u ovoj konkurenciji. Na Gripama će igrati Austin Krajicek (1.), Ivan Dodig (2.), Rajeev Ram (5.) te Nizozemac Koolhof (4.) koji je već probio led. Nerijetko upravo dvoboj parova bude taj koji donese prevagu kad je u pitanju Davis Cup, a to je potvrdio i današnji dan.

Hoće li tako biti i sutra kada Hrvatska traži svoje prve bodove za Malagu protiv SAD-a? Teško je prognozirati, ali Amerikanci su favoriti. No, zna se kako naši tenisači najbolje partije pružaju baš u ovom natjecanju, valjda ima nešto u tom nastupu za ekipu i hrvatski dres. Još kad se k tomu pridoda domaći teren i publika, svakako su Gripe mjesto za biti...

Zato sutra, ako možete, od 15 pa nadalje budite "u Velikoj" i još jednom pokažite kakav je Split domaćin.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
01. svibanj 2024 15:11