StoryEditorOCM
TenisGrand slam

Nositelji u Parizu prošli dalje bez velikih problema, kraj za hrvatske tenisačice Petru Martić i Janu Fett

Piše Hina
30. svibnja 2024. - 21:05

Hrvatske tenisačice Petra Martić i Jana Fett poražene su u 2. kolu grand slam turnira Roland Garros u Parizu.

Martić je izgubila od Belgijanke Elize Mertens s 4-6, 3-6, dok je od Fett bila bolja Čehinja Marie Buzkova s 2-6, 2-6.

Martić (WTA-81.) je za sat i pol igre poražena od 27. igračice svijeta, koja se ponovno pokazala nedodirljivom za Petru jer je dobila sva četiri međusobna dvoboja. Belgijanka je imala trostruko više winnera (30-10) i bila je aktivnija u meču sa Dućankom. Petra je u svakom setu gubila svoje servise kod 3-4, imala je tri asa i pet dvostrukih pogrešaka prri servisu, a ubačaj prvoga servisa bio je tek 53 posto. 

Fett (WTA-135.) nije imala šanse protiv Bouzkove, 42. igračice svijeta, koja je u jučer započetom meču, a prekinutom zbog kiše,vodila s 6-2, 1-0. U današnjem nastavku Fett je osvojila dva gema, imala je puno više winnera od Čehinje (25-6), ali i neprisiljenih pogrešaka (31-13).

Bio je ovo njihov prvi međusobni sraz.

image

Fett nije imala šanse protiv Čehinje Bouzkove

Ronald Goršić/Cropix

U pojedinačnoj konkurenciji Hrvatsku još samo predstavlja Donna Vekić, koja će u 3. kolu igrati sa Srpkinjom Olgom Danilović. 

Četvrti nositelj i pobjednik nad Nadalom Nijemac Alexander Zverev slavio je protiv Belgijca Davida Goffina 7-6 (4), 6-2, 6-2. Nijemac je prvi set dobio tek u "tie breaku", a onda se potpuno razigrao ne dopustivši suparniku niti jednu šansu.

"Kad sam pobijedio Nadala, mislio sam da sam osvojio turnir. Bilo je čudno što sam ga morao nastaviti. Ali mogu reći da je dobro što sam imao dva dana odmora, pa sam se mogao odmoriti i dovesti glavu u red. Vratio sam se vrlo solidno," rekao je Zverev, koji je na press konferenciji ponovno morao slušati pitanja o aferi s bivšom partnericom, čiji se sudski proces vodi u njegovoj domovini.

Tako je prvi nositelj Srbin Novak Đoković u drugom kolu glatko pobijedio Španjolca Roberta Baeno Carballesa 6-4, 6-1, 6-2 i upisao 368. pobjedu na Grand Slam turnirima. Time zaostaje još samo jednu pobjedu za rekorderom Rogerom Federerom.

Peti nositelj Rus Andrej Medvjedev ušao je među 32 najbolja nakon što je Srbin Miomir Kecmanović predao meč pri zaostatku 1-6, 0-5, a napredovali su i osmi nositelj Hubert Hurkacz iz Poljske, deseti nositelj Bugarin Grigor Dimitrov, Kanađanin Felix-Aliassime i Amerikanac Sebastian Korda.

image

Zverev je u tri seta bio bolji od Goffina

Tiziana Fabi/AFP

Uspješna je bila druga nositeljica Bjeloruskinja Arina Sabaljenka koja je svladala Japanku Moyuko Uchijima 6-2, 6-2. Nakon meča nije puno pričala o svom meču, već više o uzbudljivoj srednjoj borbi između Igo Swiatek i Naomi Osake.

"Bio je to jedan od najboljih mečeva koje sam vidjela u posljednje vrijeme. Naomi je stvarno igrala sjajno, a Iga je odradila fantastičan posao jer je u zadnji tren poraz pretvorila u pobjedu", rekla je Sabaljenka, koja će sljedeći meč igrati protiv Paole Badose. Četvrta nositeljica Jelena Ribakina iz Kazahstana i 15. nositeljica Jelina Svitolina iz Ukrajine također su prošle dalje

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. lipanj 2024 11:05