StoryEditorOCM
TenisPOČELO JE

Kakva drama u Wimbledonu, naša Petra tješila uplakanu protivnicu, a onda se dogodila predaja!

Piše Marko Bilić
3. srpnja 2023. - 16:37

Petra Martić je izborila drugo kolo Wimbledona, na otvaranju travnatog Grand Slama 18-godišnja Linda Fruhvirtova predala je meč kod vodstva naše tenisačice od 7:5, 6:7(5), 4:1.

Ključni trenutak dogodio se u tie-breaku drugog seta, Čehinje je vodila 6:5, imala set loptu, ali je, u želji da stigne jednu loptu, proklizala na wimbledonskoj travi i ozljedila lijevo koljeno.

Meč je bio prekinut desetak minuta, nakon pružene medicinske pomoći, gdje je i naša Petra tješila uplakanu mladu protivnicu, Čehinja je uspjela dobiti poen i osvojiti set, ali dalje nije išlo. Sredinom odlučujućeg trećeg seta predala je meč, kod zaostatka od 1:4.

Petra je 30. nositeljica ovogodišnjeg Wimbledona i ne može se reći da je imala previše sreće sa ždrijebom. Dapače. Četrnaest godina mlađa Čehinja (Martić 32, Fruhvirtova 18) velika je nada svjetskog tenisa, već je 53. reket svijeta, a zanimljivo, za dvije godine mlađu joj sestru Brendu kažu da je još talentiranija. Za obje sestre previđa se sjajna teniska budućnost.

Time je ova pobjeda za Petru još veća. U drugom kolu čeka je Francuskinja Diane Parry (96.), dobra je to prigoda za našu Dućanku da ode korak dalje u turniru. Vjerojatno na prvu tenisačicu svijeta Igu Swiatek.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. travanj 2024 03:04