StoryEditor
Tenisnovi skandal?

Đokoviću je uskraćena viza, a peti nositelj i idući Čilićev protivnik na Australian Openu u Melbourne je doputovao pozitivan, evo što je izjavio

Piše SN
20. siječnja 2022. - 11:49

Zanimljivu izjavu nakon plasmana u 3. kolo Australian Opena dao je Andrej Rubljov. Riječ je inače o petom nositelju turnira i sljedećem suparniku našeg Marina Čilića.

Naime, Rubljov je nakon glatke 3:0 pobjede u setovima protiv Ricardasa Berankisa 6:4, 6:2, 6:0 u 2. kolu izjavio kako je u Melbourne zapravo doputovao pozitivan na koronavirus - pišu Sportske novosti.

"Mene osobno ne testiraju jer sam tek prebolio koronavirus. Kada sam letio u Australiju još sam bio pozitivan, ali razina opasnosti od zaraze, kako se to zove, neću lagati, bila je jako niska. Bilo mi je dopušteno ući u zemlju, osim toga proveo sam deset dana u karanteni", rekao je Rubljov u ekskluzivnom razgovoru za ruski Eurosport.

"Možda bih i dalje bio pozitivan, ali nisam više zarazan i opasan. Budući da sam bio bolestan, više ne radim PCR testiranje", dodao je Rubljov.

Ovakve izjave Rubljova dolaze četiri dana nakon što je Novaku Đokoviću uskraćena viza za ulazak u zemlju nakon 11-dnevnog natezanja s australskim vlastima. Dakako, izjava će imati glasan odjek u srpskim medijima koji se ne mogu pomiriti sa činjenicom da je najbolji tenisač svijeta morao napustiti Australiju i da nije imao pravo nastupa u Melbourneu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
28. svibanj 2022 00:59