StoryEditorOCM
Tenisput do Wimbledona

Dobar dan za hrvatski tenis: Martić kao ‘lucky loserica‘ do drugog kola, dominantni Dodig i Krajicek

Piše Toma Dragičević/SN
27. lipnja 2023. - 18:48

Dobro su krenuli hrvatski predstavnici na jednoj od posljednjih provjera za Wimbledon, WTA 500 i ATP 250 turnirima koji se paralelno igraju na samom jugu britanskog otokam ljetovalištu Eastbourne u Istočnom Sussexu. Tamo je četvero naših preskočilo prve prepreke u glavnom ždrijebu, Nikola Mektić i Mate Pavić još u ponedjeljak navečer, onda je to napravila i Petra Martić koja je u glavni ždrijeb ušla kao "lucky loserica" nakon što je kao prva nositeljica kvalifikacija zapela na posljednjoj prepreci, da bi Ivan Dodig sa svojim američkim partnerom Austinom Krajicekom došao do jedanaeste pobjede zaredom na trećem turniru nakon osvajanja Roland Garrosa i Queen‘sa..., pišu Sportske novosti

Dodig i Krajicek, prvi nositelji turnira parova u Eastbourneu, dominantnom su izvedbom eliminirali argentinsku kombinaciju Francisco Cerundolo - Tomas Martin Etcheverry, prvim breakom za 7:5 u prvom setu, onda i s još dva u drugom za pobjedu nakon 69 minuta. Podatak o 86 posto osvojenih poena na prvom servisu sve govori o tome kako su se Hrvat i Amerikanac poigrali s Argentincima. Nakon što su preskočili prvu prepreku, nastavili pobjednički niz, u četvrtfinalu ih čekaju Britanci Liam Broady i Jonny O‘Mara.

Mektić i Pavić se pak nalaze na drugoj strani ždrijeba, gdje ih nakon pobjede protiv Jamieja Murrayja i Michaela Venusa sa 7:6, (5), 6:4, u četvrtfinalu čekaju Ekvadorac Gonzalo Escobar i Kazahstanac Aleksandr Nedovjesov. Naši olimpijski pobjednici četvrti su nositelji turnira parova u Eastbourneu.

Petra Martić je svladala Britanku Katie Boulter sa 6:4, 7:5 za dva sata i pet minuta igre. Martić je za pobjedu dovoljan bio po jedan break u svakom setu s obzirom da niti jednom nije izgubila gem na svom početnom udarcu.

U prvom setu ključnim su se pokazali peti i šesti gem, prvo je Martić kod rezultata 2:2 oduzela servis Britanki nakon duge borbe i nekoliko izjednačenja, da bi potom potvrdila break spasivši tri vezane break-lopte suparnice kod 0-40 i još jednu prednost. Posljednju situaciju za povratak u prvi set Boulter je imala kod vodstva Martić od 4:3 kada je imala još jednu break-loptu, ali 32-godišnja Dućanka se opet izvukla.

Do kraja dvoboja servis Martić više nije bio ugorožen dok je ona uspjela iskoristiti šestu priliku za oduzimanje servisa suparnici u drugom setu. Prvu break-loptu u toj dionici Martić će propustila kod 1:1, još dvije kod 2:2, da bi kod 5:5 iskoristila treću šansu, zatim mirno odservirala za pobjedu.

Martić u 2. kolu čeka meč porotiv Brazilke Beatriz Haddad Maije.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. travanj 2024 13:18