StoryEditorOCM
TenisUS Open

Ćorić na Baeza, Martić na Mariju, Vekić čeka kvalifikanticu

Piše Hina
24. kolovoza 2023. - 20:23

 Najbolji hrvatski tenisač Borna Ćorić (ATP - 29.) u prvom kolu US Opena igrat će protiv Argentinca Sebastiana Baeza (ATP - 42.), Petra Martić (WTA - 36.) je za suparnicu dobila Njemicu Tatjanu Mariju (WTA - 49.), a Donna Vekić (WTA - 21.) čeka kvalifikanticu, odlučeno je ždrijebom održanim u New Yorku.

Ćorić je postavljen za 27. nositelja, a ovo će mu biti prvi dvoboj protiv 22-godišnjeg argentinskog tenisača koji je na US Openu debitirao prošle godine i izgubio u prvom kolu. Za hrvatskog reprezentativca ovo će biti deveti nastup u glavnom ždrijebu u Flushing Meadowsu, gdje je 2020. plasmanom u četvrtfinale ostvario svoj najbolji rezultat na Grand Slam turnirima.

U slučaju plasmana u drugo kolo Borna bi se za plasman u 3. kolo borio protiv finalista US Opena 2014. Japanca Keija Nishikorija ili igrača iz kvalifikacija. Hrvatski predstavnik se nalazi u gornjem dijelu ždrijeba, u kojem je branitelj naslova i prvi tenisač svijeta, Španjolac Carlos Alcaraz čiji je suparnik u prvom kolu Nijemac Dominic Koepfer.

Novak Đoković je drugi nositelj, a za plasman u 2. kolo i povratak na vrh ATP ljestvice igrat će protiv Francuza Alexandrea Mullera.

U turniru tenisačica 32-godišnja Petra Martić će po peti put u karijeri igrati protiv 36-godišnje Njemice Tatjane Marije, a u dosadašnja četiri dvoboja je ostvarila tri pobjede. U slučaju četvrte pobjede u drugom kolu će hrvatsku reprezentativku čekati bolja iz dvoboja Čehinje Marie Bouzkove i Amerikanke Ashlyn Krueger. Martić je po 11. put u glavnom ždrijebu US Opena, a dvaput se uspjela probiti do osmine finala.

Donna Vekić je 21. nositeljica i deveti put će igrati u glavnom ždrijebu US Opena, na kojem je 2019. bila u četvrtfinalu, ali je i četiri puta ispadala u prvom kolu. Uspije li svladati suparnicu iz kvalifikacija, u 2. kolu će ju čekati pobjednica dvoboja Španjolke Paule Badose i 43-godišnje legendarne Amerikanke Venus Williams, kojoj bi to mogao biti i posljednji nastup na turniru koji je dvaput osvojila (2000. i 2001.) te još dvaput igrala u finalu.

Prva tenisačica svijeta Iga Šwiatek u obranu naslova će krenuti protiv Šveđanke Rebecce Peterson, dok će druga na WTA ljestvici, Bjeloruskinja Arina Sabaljenka, u prvom kolu igrati protiv Belgijke Maryne Zanevske.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. travanj 2024 11:06