StoryEditorOCM
TenisWimbledon

Borila se skoro dva sata, ali nije išlo, Šwiatek ipak prejaka za Petru Martić

Piše Hina
7. srpnja 2023. - 21:55

Hrvatska tenisačica Petra Martić nije se uspjela plasirati u 4. kolo Wimbledona, u susretu 3. kola previsoka prepreka bila je prva igračica svijeta Poljakinja Iga Šwiatek sa 6-2, 7-5 nakon sat i 42 minute igre.

Bio je ovo treći međusobni susret Martić i Šwiatek i treća pobjeda 21-godišnje Poljakinje.

U oba seta Martić je prva stizala do "break-lopti", no nije ih uspjela iskoristiti, a samim time niti unijeti neizvjesnost u susret. Posebno Martić može žaliti za tri prilike u drugom gemu dvoboja, na dvije je pokušala poentirati, ali njezini udarci su bili malo predugački. Odmah u sljedećoj igri Martić je izgubila servis, pa napravila "break" za 2-2, ali potom još jednom pokleknula na svom početnom udarcu za 2-3. Nesigurna igra na svom servisu za Martić se nastavila i kod zaostatka 2-4 kada je treći put zaredom izgubila servis.

Početkom drugog seta Martić se stabilizirala na svom početkom udarcu, a kod vodstva 2-1 stigla i do prilike za "break" koju nije uspjela realizirati. Kada je kod rezultata 3-3 Martić izgubila servis bez osvojenog poena činilo se kako je dvoboj riješen. Pogotovo kada je kod vodstva Šwiatek od 5-3 Poljakinja stigla i do meč-lopte na servis Martić. Splićanka je ipak izvukla taj gem, a onda i vratila izgubljeni servis ostavivši Šwiatek bez osvojenog poena u gemu u kojem je prvi put servirala za meč. Mogla je Martić povesti i sa 6-5 u drugom setu jer je na svom servisu stigla do 40-0. U sljedećem poenu glavni je sudac procijenio kako je servis Martić bio dobar i već joj dodijelio gem, ali Šwiatek je zatražila provjeru kojom je ustanovljeno da je sudac pogriješio. Martić je zatim napravila dvostruku servis pogrešku, a onda je Šwiatek zaredala s odličnim reternima kojima je preokrenula gem i zatim nije propustila drugu priliku da na svoj početni udarac zaključi meč.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. travanj 2024 00:12