StoryEditorOCM
Tenisloša vijest

ATP Montpellier: Borna Ćorić ipak bez trofeja

Piše Hina
4. veljače 2024. - 17:47

Hrvatski tenisač Borna Ćorić nije uspio osvojiti naslov pobjednika na ATP turniru u Montpellieru, njega je u finalu svladao Kazahstanac Aleksandar Bublik sa 5-7, 6-2, 6-3.

Ćorić je tako u svoj devetom ATP finalu u karijeri po šesti put ostao poražen. Ostao je na tri osvojena naslova, a posljednji je bio prije godinu i pol dana kada je osvojio "masters 1000" turnir u Cincinnatiju. S druge strane, Bublik je osvojio svoj četvrti ATP naslov u karijeri, a drugi u Montpellieru gdje je bio najbolji i prije dvije godine, usto ima i trofeje iz Hallea i Antwerpena.

U sva tri seta Ćorić je kretao lošije od suparnika i dok je u prvom uspio preokrenuti u naredna dva ipak nije mogao nadoknaditi početni zaostatak. 

Bublik je odmah na početku dvoboja oduzeo servis Ćoriću, poveo sa 3-0, a kod 4-1 imao i dvije vezane "break-lopte" za 5-1. Tada je frustrirani Ćorić slomio reket i - proigrao. Izvukao je taj svoj servis-gem, potom oduzeo servis Bubliku i vratio se u rezultatsku ravnotežu. Kod 5-5 Ćorić je još jednom oduzeo servis Bubliku i riješio prvu dionicu u svoju korist.

No, u drugom setu Bublik je stigao do "breaka" kod svog vodstva od 3-1, a onda je još jednom oduzeo servis Ćoriću za 6-2 i mogućnost da servira prvi u odlučujućem trećem setu.

Kazahstanac je nastavio dominirati terenom i poveo sa 3-0 u odlučujućem setu prije no što je uslijedilo Ćorićevo "buđenje". Imao je 27-godišnji Zagrepčanin kod zaostatka 1-3 dvije vezane prilike za "break", ali Bublik se odlučio na maksimalni rizik te drugim servisima od preko 200 kilometara na sat se izvukao iz nezgodne situacije. Posljednju priliku za povratak u meč Ćorić je imao kod 2-4 kada je stigao do još dvije "break-lopte" za povratak no opet ih nije iskoristio iako se kod jedne igralo nakon što je uspio vratiti Bublikovu bombu od servisa.

FINALE:

Aleksandar Bublik (Kaz/2) - BORNA ĆORIĆ (HRV/4) 5-7, 6-2, 6-3  

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. travanj 2024 12:18