StoryEditorOCM
Strani nogometna korak od sna

Zrinjski večeras može ispisati povijest BiH nogometa, Rendulić: ‘Igrat ćemo kao i u Mostaru, idemo po pobjedu!‘

Piše Hina
17. kolovoza 2023. - 17:21

Nogometaši mostarskog Zrinjskog, koji večeras imaju prigodu postati prva momčad iz BiH koja se uspjela plasirati u grupnu fazu nekog europskog natjecanja, pokušat će u uzvratu ponovno pobijediti islandskoga prvaka Breidablika unatoč tome što će igrati na umjetnoj travi i u jesenskim uvjetima.  

Po riječima trenera Krunoslava Rendulića njegova momčad će pokušati ’pokazati igru kao i u Mostaru, i da će ići aktivno po pobjedu.

 “Nećemo misliti samo o obrani našeg gola, to nema pretjeranog smisla, igrat ćemo kao i u Mostaru, ofenzivno i pokušati pobijediti“, rekao je Rendulić. 

Bosanskohercegovački prvak na uzvrat, koji se igra u 19.30 sati na stadionu Kopavogsvollur, ide sa četiri gola prednosti (6-2), ali i oprezom budući su dva gola primili s igračem više u drugom dijelu mostarskoga ogleda.

Najveće iskušenje po Rendulićevim riječima predstavljat će umjetna trava i razmjerno niska temperatura za ovo doba godine. 

"Uvjeti su korektni iako nismo naučili na vjetar i 12 stupnjeva, ali nije to strašno, veći problem će predstavljati umjetna trava. Trenirali smo dva dana na njoj, i nadam se da ćemo se uspjeti prilagoditi”, rekao je hrvatski stručnjak. 

Za prvu ekipu zbog ozljede neće samo moći konkurirati Zvone Kožulj, dok su svi ostali igrači spremni. 

Nogometaši Zrinjskog protiv Breidablika imaju povijesnu priliku postati prva momčad iz Bosne i Hercegovine izboriti nastup u grupnoj fazi nekog europskog natjecanja. U slučaju da budu bolji od Islanđana osigurat će minimalno nastup u grupi UEFA-ine Konferencijske lige. Za Europsku ligu u posljednjem pretkolu igrali bi protiv austrijskog LASK-a. U slučaju da večeras pak ne uspiju, onda bi za plasman u Konferencijsku ligu igrali protiv boljeg iz ogleda makedonske Struge i luksemburškog Swifta.  

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
28. travanj 2024 00:57