StoryEditorOCM

Želio je da bude sve po njegovom, a sada je doživio najveće poniženje u karijeri

Piše R. R.
22. kolovoza 2023. - 19:27

Belgijanac Romelu Lukaku trenira sa Chelseajevim igračima do 21 godine, a nije čak ni razgovarao s Mauriciom Pochettinom, nakon što je ponovio želju za napuštanjem Stamford Bridge nakon povratka sa posudbe iz Intera. Dakle, Chelseajev novi menadžer na Lukakua ne računa, a klub ga je ponizio tako što ga je poslao da trenira s juniorima.

Chelsea nema milosti prema 30-godišnjaku, koji je prethodno upropastio dvije dobre šanse. Prvotno se odbio pridružiti saudijskom Al Hilalu čime bi i sebi i klubu donio bogatstvo, a zatim je sabotirao potencijalni povratak u redove Intera, s kojim je prije dvije sezone bio prvak. Chelsea trenutno još uvijek odbija dozvoliti Lukaku napuštanje kluba tako što će otići na posudbu, te ga očekuje prodati do kraja prijelaznog roka, a vremena je sve manje.

Interes za Lukakua je slab, a Juventus je trenutno jedini klub koji je aktivno zainteresiran za Belgijanca, no Lukaku je ranije izjavama zatvorio vrata u Torinu, barem ako pitate navijače Stare dame. Nakon što su se pobunili protiv njegovog dolaska, klub je odjednom postupno počeo odustajati od Lukakua.

Ipak, Juventus je ranije zaista nastojao dovesti Lukakua, tako što je planirao u posao uključiti Dušana Vlahovića. Prvi prijedlog je da Chelsea da Lukakua i 42 milijuna eura za Vlahovića, a potom je drugi prijedlog bio da ipak to bude 30 milijuna i Lukaku. Sada Belgijcu jedina nada da će prije isteka prijelaznog roka osigurati odlazak iz Chelseaja trenutno leži u tome što će Juventus ili Chelsea ublažiti svoj stav, osim ako Englezi ne preispitaju svoje insistiranje da mu neće biti dozvoljeno da ode na posudbu.

Chelsea je odbio dvije ponude Intera od 23 i 26 milijuna eura prije nego što su finalisti Lige prvaka okončali svoje zanimanje za ponovni potpis Lukakua i nakon što su saznali da je otvorio vrata prelasku u rivala Juventusa. Lukakuova želja bila je prelazak u Juventus, odbivši sve druge opcije, ali pitanje je mogu li se engleski i talijanski klub na kraju dogovoriti oko transfera  i želi li se Juventus odreći Vlahovića.

Lukaku je unatoč svim problemima dosta uživao tijekom ljetnog odmora, odlazio je često u Belgiju, potom se vraćao u London, ali od početka sezone radi s juniorskom momčadi Chelseaja uz nadu da će se sve ovo završiti na dobar način za njega.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
28. travanj 2024 08:56