StoryEditorOCM
Strani nogometeuropska liga

Ždrijeb ih je pomazio, ali Rendulić upozorava: ‘Zrinjski čeka zahtjevna utakmica s Islanđanima‘

Piše Hina
9. kolovoza 2023. - 21:30

Trener nogometaša Zrinjskog iz Mostara, hrvatski stručnjak Krunoslav Rendulić izjavio je kako njegovu momčad čeka zahtjevna utakmica protiv islandskog Breidablika u 3. pretkolu Europske lige budući se radi o momčadi koja postiže, ali i prima puno golova.

Nakon ispadanja od Slovana iz Bratislave u 2. pretkolu Lige prvaka, momčad Zrinjskog u kojemu nastupa osam hrvatskih igrača pokušat će osigurati povijesni uspjeh za jednu momčad iz BiH, a to je sudjelovanje u natjecanju po skupinama nekog europskog natjecanja. Zapreka na tome putu je islandski Breidablik kojega je izbacio danski prvak FC Kopenhagen u kvalifikacijama Lige prvaka. U drugome susretu Islanđani su primili šest, ali su postigli tri zgoditka.

- Bili su dominantni u prvih pola sata, ali to što su primili šest golova sugerira gdje imaju problema - rekao je trener Zrinjskog o protivniku.

Pojasnio je kako se radi o momčadi koja postiže puno zgoditaka, rade veliki pritisak i traže posjed lopte.

- Čeka nas zahtjevna utakmica, ali nadam se da ćemo je uspješno apsolvirati - istaknuo je 49-godišnji Vinkovčanin.

U ovome susretu neće moći konkurirati novopridošli nekadašnji hrvatski reprezentativac, srebreni iz Rusije Filip Bradarić. Randulić je ocijenio da će Bradariću trebati dosta vremena kako bi ušao u ritam nakon prošlogodišnjeg loma noge. Za susret s Islanđanima neće biti spremni niti Ivan Jukić, Damir Zlomislić dok Zvonimir Kožulj ima problema s aduktorom.

Prvio susret između Zrinjskog i Breidablika igra se u četvrtak u 21 sat u Mostaru, a uzvrat je za sedam dana na Islandu.

U slučaju da uspiju proći Breidablik, Zrinjski bi za plasman u neku od skupina Europske lige igrao s austrijskim LASK-om, a neovisno o ishodu toga dvomeča osigurao bi minimalno igranje u skupini Konferencijske lige. U slučaju, pak, ispadanja od Islanđana, za odlazak u Konferencijsku ligu borit će protiv boljeg iz susreta Struga (Sjeverna Makedonija) – Swift Hesperange (Luksemburg).

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. travanj 2024 13:36