StoryEditorOCM

Verona izborila opstanak pobjedom u majstorici nad Spezijom, Cagliari se nakon samo jedne sezone vraća među elitu

Piše Hina
11. lipnja 2023. - 23:06

Nogometaši Verone igrat će i iduće sezone u talijanskoj Serie A, u majstorici na neutralnom terenu Verona je svladala Speziju s 3-1.

Ranije su Serie A napustili Sampdoria i Cremonese, a isti broj bodova nakon 38 odigranih kola su imali Verona i Spezia na 17. i 18. mjestu. Tako su na neutralnom terenu, u Reggio Emiliji, igrali majstoricu u kojoj je Verona bila bolja.

Svi su pogoci postignuti u prvom poluvremenu. Verona je povela već u petoj minuti golom Faraonija, dok je deset minuta kasnije izjednačio Ampadu. U 26. i 38. minuti ključne golove za veliko slavlje Verone dao je belgijski napadač Cyril Ngonge.

Cijelo drugo poluvrijeme Spezia je napadala i imala brojne prilike, ali je sjajno branio vratar Verone Montipo. Ujedno je Verona sačuvala vodstvo i s igračem manje od 68. minute kada je isključen Faraoni. U 70. minuti Spezia nije realizirala ni jedanaesterac.

Nogometaši Cagliarija vratili su se u Seriu A nakon samo jedne sezone provedene u Seriji B.

Otočani su u uzvratnoj utakmici baraža za ulazak u elitno društvo slavili kod Barija s 1-0 pogotkom Leonarda Pavoliettija u 94. minuti. U prvom dvoboju bilo je 1-1.

Cagliari je ove sezone nakon čak 31 godinu opet imenovao čuvenog Claudija Ranierija za glavnog trenera i to je urodilo plodom.

Marko Rog je ostao na klupi gostiju.

Ranije su Frosinone i Genoa ostvarili promociju u Serie A, dok su Sampdoria i Cremonese izgubili prvoligaški status.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
29. travanj 2024 01:16