StoryEditorOCM
Strani nogometnogometna europa

Uvjerljiva pobjeda Tudorovog Lazija, Bjelica nije imao sreće

Piše hina
12. travnja 2024. - 23:26

Lazio je pred svojim navijačima svladao Salernitanu s uvjerljivih 4-1 (3-1) u prvoj utakmici 32. kola talijanske Serie A, što je druga pobjeda za hrvatskog stručnjaka Igora Tudora otkako je sjeo na klupu rimske momčadi.

Felipe Anderson je postigao pogotke u 7. i 35. minuti, Matias Vecino je pogodio u 14. minuti, a četvrti gol za Lazio postigao je Gustav Isaksen u 87. minuti. Jedini strijelac za Salernitanu bio je Loum Tchaouna u 16. minuti.

Domagoj Bradarić je odigrao cijelu utakmicu za Salernitanu i bio jedan od ponajboljih igrača koja će se u sljedećoj sezoni natjecati u Serie B, jer je uvjerljivo zadnja sa 15 bodova.

Lazio je sa 49 bodova privremeno zasjeo na sedmo mjesto, s bodom više i utakmicom više od osmoplasiranog Napolija. Bod više, ali dvije utakmice manje ima šestoplasirana Atalanta.

Vodeći Inter ima 82 boda, 14 više od drugoplasiranog Milana.

Nogometaši Augsburga su pred svojim navijačima svladali Union Berlin sa 2-0 u prvoj utakmici 29. kola njemačke Bundeslige.

Strijelci za desetu pobjedu Augsburga u ovoj sezoni bili su Philipp Tietz (47) i Sven Michel (83).

Hrvatski napadač Dion Drena Beljo je ostao na klupi domaće momčadi, a kod gostiju Josip Juranović nije konkurirao za sastav Nenada Bjelice zbog ozljede.

Augsburg je sa 39 bodova na sedmoj poziciji i još uvijek lovi plasman u Konferencijsku ligu. Union Berlin je doživio četvrti poraz u posljednjih šest utakmica i sa 29 bodova je na 13. mjestu. 

Preostale utakmice 29. kola su na rasporedu u subotu i nedjelju, a vodeći Bayer već u nedjelju može matematički osigurati naslov prvaka.

Betis je prekinuo niz od četiri poraza i došao do 11. prvenstvene pobjede u ovoj sezoni svladavši pred svojim navijačima Celtu Vigo sa 2-1 u prvoj utakmici 31. kola španjolske LaLige.

Juan Miranda je u 53. minuti donio prednost Betisu, koju je u 83. minuti udvostručio Nabil Fekir. Jorgen Larsen je u sučevom dodatku samo uspio ublažiti poraz Celte.

Betis je sa 45 bodova ponovno došao na sedmo mjesto, dok je Celta Vigo na tri boda od zone ispadanja, a nalazi se na 17. mjestu sa 28 bodova. Cadiz je na 18. poziciji sa 25 bodova.

Vodeći Real Madrid ima 75 bodova, osam više od drugoplasirane Barcelone.

Nogometaši Metza slavili su pred svojim navijačima pobjedu od 2-1 protiv Lensa u prvoj utakmici 29. kola francuskog prvenstva.

Gosti su poveli u 13. minuti golom Floriana Sotoce iz kaznenog udarca. Preokret je s dva pogotka donio Gruzijac Georges Mikautadze (34, 45+2).

Metz je drugom pobjedom u posljednjih pet utakmica došao do 26 bodova i time se izjednačio s Lorientom koji drži 16. poziciju. Dva boda više imaju Le Havre i Nantes koji drže 14. i 15. mjesto.

Lens je sa 43 boda na šestoj poziciji.

Vodeći PSG ima 63 boda, deset više od drugoplasiranog Bresta, a 11 više od Monaca.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
28. travanj 2024 23:45