StoryEditorOCM
Strani nogometOdličan start

U povijesnoj utakmici Budimir u premijeri na klupi Širokog Brijega poslije velike drame upisao prvu pobjedu

Piše F. V.
5. kolovoza 2023. - 08:47

U službenoj premijeri na klupi Širokog Brijega Marijan Budimir debitirao je pobjedom. Momčad dugogodišnjeg trenera juniora Hajduka slavila je u dramatičnim okolnostima 2:1 na prvenstvenom gostovanju kod Posušja.

Bila je to povijesna, prva noćna utakmica na Mokrom docu, odigrana pod svjetlima reflektora, u odličnom navijačkom dekoru, ogled 2. kola Premijer lige (u prvom kolu Široki Brijeg je trebao ugostiti Borac iz Banja Luke, ali je taj susret odgođen). U nervoznom susjedskom derbiju gosti su poveli poslije odličnog prodora i pogotka Daniela Lukića u 33. minuti. Izjednačio je glavom Dominik Begić u 71. minuti. Pobjedu Budimirovoj momčadi donio je bivši igrač Hajduka II, Dugopolja i donedavno Solina Nigerijac Stephen Chinedu s bijele točke u 88. minuti. Prethodno je Dario Krišto skrivio kazneni udarac zbog igranja rukom u šesnaestercu svoje momčadi.

U sudačkoj nadoknadi isključen je Zvonimir Begić, nogometaš Posušja oštro je startao na veznjaka Hajduka na posudbi u Širokom Brijegu Marka Capana. Bivši kapetan juniora Hajduka Capan odigrao je cijeli susret, a još jedan junior viceprvak Europe posuđen s Poljuda Jere Vrcić na travnjaku je proveo posljednjih šest minuta.

Hajduk i Široki Brijeg u srpnju su potpisali ugovor o poslovno-sportskoj suradnji, tragom koje su igrači i trener Budimir stigli u klub iz Premijer lige BiH.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
06. svibanj 2024 03:30