StoryEditorOCM
Strani nogometnogometna europa

Triler na Stamford Bridgeu, Modrić i Rakitić miroljubivo, Jurić i Vlašić nisu mogli protiv Intera

Piše Hina
21. listopada 2023. - 23:34

Nogometaši Seville i Real Madrida odigrali su 1-1 u utakmici 10. kola španjolske LaLige na gotovo do kraja ispunjenom stadionu Ramon Sanchez Pizjuan.

U vrlo zanimljivom i sadržajnom dvoboju Sevilla je povela u 74. minuti, kad je jedan ubačaj s lijeve strane David Alaba skrenuo u svoju mrežu pod pritiskom Youssefa En Nesyrija koji mu je bio na leđima. Samo četiri minute poslije Real je izjednačio, a pogodak glavom postigao je Dani Carvajal.

Ivan Rakitić je odigrao cijelu utakmicu u dresu Seville i bio među ponajboljim pojedincima, a Luka Modrić je na drugoj strani ušao u igru u 67. minuti.

Real Madrid je na vrhu ljestvice s 25 bodova, tri više od drugoplasirana Girona i četiri više od Barcelone, ali oba sastava imaju utakmicu manje.

Nogometaši Getafea i Betisa osvojili su po jedan bod u utakmici odigranoj u madridskom predgrađu, koja je završila rezultatom 1-1. Gosti su poveli golom u prvom napadu na utakmici, a strijelac je bio Marc Roca. Borja Mayoral je u 17. minuti postigao izjednačujući pogodak za Getafe.

U prvoj subotnjoj utakmici nogometaši Real Sociedada svladali su Mallorcu s 1-0 (0-0). Brais Mendez je u 64. minuti postigao svoj drugi ligaški pogodak u ovoj sezoni, kojim je njegova momčad došla do nova tri boda.

Real Sociedad se s 18 bodova privremeno popeo na peto mjesto. Betis je s 14 bodova ostao sedmi, a Getafe je s 11 bodova i dalje na 12. mjestu. Mallorca je s osam bodova na 15. poziciji.

U subotu će još igrati Celta Vigo i Atletico Madrid (21 sat).

U posljednjoj utakmici subotnjeg programa 9. kola talijanskog nogometnog prvenstva Lazio je kao gost svladao Sassuolo sa 2-0 (2-0).

Rimljani su do kapitalne prednosti stigli u drugoj polovici prvog poluvremena kada su mrežu domaćih tresli Felipe Anderson (28) i Luis Alberto (35).

Martin Erlić igrao je drugo poluvrijeme za Sassuolo, dok je Toma Bašić ostao na klupi Lazija.

Nogometaši Intera preuzeli su vrh ljestvice talijanskog prvenstva uvjerljivom 3-0 (0-0) gostujućom pobjedom protiv Torina u susretu 9. kola.

Inter je protiv momčadi koju vodi hrvatski stručnjak Ivan Jurić put do pobjede pronašao u drugom poluvremenu. Prvi je gol postigao Thuram (59) nakon lijepog dodvanja Dumfriesa, na 2-0 povisio je Lautaro (67) glavom nakon kornera, a konačni rezultat postavio je Calhanoglu (90+5-11m) s bijele točke.

Inter sada ima 22 boda, jedan više od gradskog rivala Milana koji će u nedjelju ugostiti Juventus.

Nikola Vlašić igrao je čitav susret za Torino koji je 14. s devet bodova.

Ranije u subotu je aktualni prvak Napoli kao gost svladao Veronu sa 3-1 (2-0). Napolitance je u prednost doveo Politano (27), da bi pobjedu s dva gola, prvim pred kraj prvog, a drugim početkom drugog poluvremena, osigurao Kvarachelija (43, 55). Do kraja susreta je Lazović (60) tek ublažio poraz Verone.

Napoli je sada peti sa 17 bodova, koliko imaju i treći Juventus te četvrta Fiorentina, dok je Verona 16. s osam bodova.

Lazio je ovom pobjedom skočio na sedmo mjesto sa 13 bodova, dok je Sassuolo 13. sa 10 bodova.

Na vrhu je Inter sa 22 boda, jedan manje uz utakmicu manje ima drugi Milan.

Obračun londonskih klubova Chelseaja i Arsenala u 9. kolu engleskog nogometnog prvenstva okončan je remijem 2-2 (1-0).

Domaći Chelsea bio je bliže pobjedi, vodio je sa 2-0 golovima Palmera (15-11m) i Mudrika (48), ali gostujući Arsenal se spasio poraza preko Ricea (77) i Trossarda (84).

Arsenal se ovim bodom poravnao s Manchester Cityjem na vrhu ljestvice, oba sastava imaju po 21 bod, jedan manje imaju Liverpool i Tottenham Hotspur koji je odigrao susret manje. Chelsea je deveti sa 12 bodova.

Ranije u subotu je hrvatski reprezentativac Joško Gvardiol odigrao čitav susret za Manchester City koji je 2-1 (2-0) pobijedio Brighton and Hove Albion. City je nakon manje od 20 minuta stigao do prednosti 2-0 golovima Alvareza (7) i Haalanda (19), no u nastavku je Ansu Fati (73) smanjio na 2-1 da bi u sudačkoj nadoknadi gosti imali i igrača više zbog isključenja Akanjija, no domaći su ipak sačuvali pobjedu. Mateo Kovačić ostao je na klupi Cityja.

U prvom dvoboju dana su nogometaši Liverpoola sa 2-0 (0-0) svladali gradskog rivala Evertona. Domaći su od 37. minute imali igrača više na terenu nakon što je zbog dva prestrogo dobijena žuta kartona isključen Young, a svoju dominaciju u drugom poluvremenu materijalizirali su tek iz kaznenog udarca u 75. minuti kojega je iskoristio Salah. Prethodno je lopta pogodila u ruku Keanea u kaznenom prostoru gostiju. Konačni rezultat iz protunapada postavio je Salah svojim drugim golom u sedmoj minuti nadoknade.

U posljednjoj utakmici subotnjeg programa 9. kola engleskog nogometnog prvenstva Manchester United je kao gost svladao Sheffield United sa 2-1 (1-1).

U danu kada ih je napustila najveća legenda kluba Bobby Charlton, koji je preminuo u dobi od 86 godina, "crveni vragovi" su uspjeli uz puno muke svladati posljednji sastav prvenstva golovima McTominaya (28) i Dioga Dalota (77), dok je za domaće precizan bio McBurnie (34-11m).

Manchester United je sada osmi na ljestvici sa 15 bodova, dok je Sheffield United na dnu s jednim bodom.

Na vrhu su Manchester City i Arsenal sa po 21 bodom.

U posljednjoj utakmici subotnjeg programa 8. kola njemačke Bundeslige aktualni prvak Bayern je s 3-1 (2-1) slavio na gostovanju u Mainzu pa su gostujuće momčadi u subotu ostvarile pet pobjeda u šest utakmica.

Kingsley Coman je u 11. minuti doveo Bayern u vodstvo, koje je u 16. minuti udvostručio Harry Kane svojim devetim bundesligaškim pogotkom. Anthony Caci je u 43. minuti smanjio zaostatak Mainza, da bi u 59. minuti Goretzka ponovno donio Bavarcima dva gola prednosti.

Vodeći Bayer Leverskusen ima 22 boda, jedan više od drugoplasiranog Stuttgarta, a treći Bayern i četvrta Borussia Dortmund osvojili su po 20 bodova. Na začelju su Mainz s dva boda i Koeln s jednim bodom.

Bayer Leverkusen je slavio s 2-1 na gostovanju kod Wolfsburga. Strijelci za pobjednike bili su Frimpong (13) i Grimaldo (62), a Lacroix (41) za momčad koju vodi Niko Kovač. Josip Stanišić je bio u početnoj postavi Bayera i igrao do 88. minute. Lovro Majer je za Wolfsburg igrao od 71. minute, ali nije uspio donijeti preokret.

Bayeru je ovo bila četvrta uzastopna pobjeda, a do pete u nizu stigao je Stuttgart koji je slavio s 3-0 na gostovanju kod Union Berlina. Strijelci za "Švabe" bili su Guirassy (16), Silas (81) i Undav (88). U domaćoj momčadi zbog ozljede u sastavu nije bilo Josipa Juranovića.

Eintarcht je slavio s 3-1 u Hoffenheimu. Domaća momčad je povela u 3. minuti golom Beiera, ali već do kraja prvog dijela su gosti došli do tri pogotka koje su postigli Marmoush (11), Knauff (23) i Skhiri (45+3). U domaćoj momčadi nije bilo Andreja Kramarića koji je propustio utakmicu zbog ozljede, baš kao i Kristijan Jakić na suprotnoj strani.

RB Leipzig je došao do pete prvenstvene pobjede slavljem 3-1 kod Darmstadta. Dvostruki strijelac je bio Openda (1, 72), a jedan je pogodak za goste postigao Forsberg. Kempe je iz kaznenog udarca u 32. minuti postigao jedini gol a domaću momčad. Matej Maglica je odigrao cijelu utakmicu za Darmstadt, dok je Bartol Franjić ostao na klupi.

Jedinu domaću pobjedu ostvario je Freiburg koji je s 2-1 svladao Bochum golovima Doana (26) i Grifa (45+2) iz kaznenog udarca. Paciencia (15) je bio strijelac pogotka kojim je Bochum poveo.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
01. svibanj 2024 19:07