StoryEditorOCM
Strani nogometČa je pusta Londra

Tottenham je već našao Perišićevu zamjenu, otvara se time prilika za toliko iščekivani povratak Omišanina u Hajduk

Piše F. V.
9. srpnja 2023. - 13:18

Engleski mediji navode kako je Tottenham u lovu na nogometaša Chelseaja Marca Cucurellu (24). Tottenham bi iz gradskog rivala doveo španjolskog lijevog bočnog igrača koji je ljetos iz Brightona stigao za čak 65 milijuna eura. Pritom se ističe kako u Tottenhamu u Cucurelli vide zamjenu za deset godina starijeg hrvatskog reprezentativca Ivana Perišića (34) koji je na odlasku.

Omišanin je pod ugovorom s Tottenhamom još godinu dana. Međutim, navodno novi trener Ange Postecoglou koji je stigao iz Celtica nema Perišića baš u najužim planovima. S druge strane u Cucurelli vidi ofenzivno orijentiranog beka koji bi se uklopio u njegovu viziju igre. Ako se Perišić i Tottenham uskoro rastanu, postao bi hrvatski reprezentativac slobodan igrač, a to bi dodatno potpirilo maštu navijača Hajduka koji sanjaju njegov povratak na Poljud.

image
AFP

Bez obzira što ovog ljeta u Chelseaju traje igrački egzodus jer klub sa Stamford Bridgea mora izbalansirati poslovne knjige, posložiti financije kako bi zadovoljio pravila UEFA-e, Cucurella je ipak najskuplji lijevi bek u povijesti i tek treba vidjeti na koju bi odštetu klub pristao za rastanak. U Chelseaju taj status Španjolac nije opravdao i mogao bi biti otvoren za promjenu sredine.

Talijanski sportski novinar Gianluca di Marzio objavio je prije nekoliko dana da je Perišić pred razlazom s Tottehamom i sve bliže Hajduku, ali demantirao ga je sunarodnjak Fabrizio Romano, također insajder za transfere. Nažalost, Romano je u pravu i teško je već ovog ljeta očekivati povratak Perišića na Poljud, ili barem ovih dana. Realnije je to očekivati u sljedećim prijelaznim rokovima kada je taj scenarij izgledniji. Međutim, ako postane slobodan igrač bio bi ispunjen prvi preduvjet.

image

Marc Cucurella

AFP
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
29. travanj 2024 04:28