StoryEditorOCM
Strani nogometZanimljiva situacija

Sudac otkrio kako je namjerno izbjegao dati žuti karton Messiju kako bi igrao finale Cope i što je dobio kao nagradu

Piše R. R.
20. rujna 2024. - 19:31

Nekadašnji čileanski sudac Carlos Chandia priznao je kako je u polufinalu Copa America 2007. godine između Argentine i Meksika namjerno izbjegao dati žuti karton Lionelu Messiju i za tu uslugu je tražio dres ikone svjetskog nogometa.

Lionel Messi je 2007. godine bio na početku velike karijere, a čileanski sudac Chandia je znao da će Argentinac biti veliko ime u svijetu nogometa. Zbog toga je na utakmici polufinala Copa Americe u zamjenu za dres Messija odlučio oprostiti namjerno igranje rukom i pružio mu je priliku da igra finale.

Govoreći za TNT Chile Chandia je rekao:

- Bez ikakve potrebe Messi je podigao loptu rukom na sredini terena. Kako nije bila gol-šansa za Meksiko, rekao sam mu: ‘Ovo je za žuti karton, neću ti ga dati, ali moraš mi ostaviti dres‘. Nakon utakmice, dobio sam dres.

image
Juan Mabromata/AFP

- Rezultat je bio 3:0 na dvije i po minute prije kraja. Da sam ga isključio ostao bi bez šanse da igra finale Copa America - priznao je Chandia.

- Dres mi je dao u svlačionici. Želio je to učiniti na terenu, ali nisam mu to dopustio. Na kraju mi je ostavio dres.

Dres je sada u vlasništvu njegovog sina.

- Dao sam ga sinu. On ga čuva - ističe čileanski sudac i smatra da ga je činjenica što je propustio suspendirati Messija stajala suđenja u finalu.

- Zaista smatram da su Brazilci utjecali na izbor suca i da su imali primjedbe što mu nisam dao žuti karton. Uvjeren sam da zbog toga nisam sudio finale - ističe Chandia.

image
Charly Triballeau/AFP

Messi je u susretu s Meksikom zabio gol za 2:0 u 61. minuti, a još su pogađali Gabriel Heinze i Juan Roman Riquelme. U finalu se pak nisu dobro proveli. Deklasirao ih je najveći rival Brazil s uvjerljivih 3:0. Leo Messi je na trofej Copa America čekao do 2021. godine, a zatim je trofej uzeo i proteklog ljeta.

Chandia je dobio zaista sjajnu uspomenu i rijetki su oni koji imaju dres s utakmice jednog od najvećih nogometaša svih vremena.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
20. rujan 2024 19:31