StoryEditorOCM
Strani nogometnisu oduševljeni

Španjolci posvetiti veliki tekst Manchester Cityju, nisu štedjeli Hrvate

Piše Sport SD
22. veljače 2024. - 12:37

Španjolska Marca je odlučila posvetiti veliki tekst Manchester Cityju, a u tom tekstu nisu štedjeli Hrvate. Španjolci pišu kako je City puno potrošio, a onda otpisao igrače koji su trebali biti pojačanja. Posebno su se osvrnuli na Matea Kovačića i Joška Gvardiola - pišu Sportske novosti.

"Optužnica protiv Manchester Cityja kojom se klub tereti da je 115 puta prekršio pravila financijskog fair playa u fokus stavlja trošenje Cityja na transfere. Prvak Engleske i Europe je prošlog ljeta za četiri igrača izdvojio 241 milijun eura. Došli su Joško Gvardiol za 90 milijuna eura, Matheus Nunes za 62, Jeremy Doku za 60 i Mateo Kovačić za 29.1 milijun eura, no Pep Guardiola ih ni pola godine kasnije nije uspio uklopiti u ekipu niti su mu se nametnuli", piše Marca pa nastavlja:

"Trener ostaje vjeran onima koji su mu prošle sezone donijeli trostruku krunu. Došao je odlučujući dio sezone, a oni koji su dovedeni i plaćeni kao pojačanja su nestali iz trenerovih planova. U zadnjih pet utakmice četiri spomenuta igrača su zajedno imala četiri nastupa u prvoj ekipi. Gvardiol je, doduše, u zadnje tri utakmice bio ozlijeđen, no Kovačić je netragom nestao", pišu Španjolci.

Marca je izdvojila i sva četiri pojačanja i posvetila im dio teksta.

"Činilo se da se Kovačić daleko najbolje uspio prilagoditi zahtjevima Cityja. Bio je u prvih 11 na prve četiri prvenstvene utakmice, kao i u engleskom i europskom Superkupu. Usprkos tome što nije kalibar igrača kakve Guardiola želi, činilo se da je uspio uvjeriti trenera da je on taj, ali nakon toga je potonuo. Trenutno je 12. igrač Cityja po minutaži. Na terenu je bio 1615 minuta, odnosno 45 posto vremena. Nakon lakše ozljede mišića skoro je potpuno nestao. To najbolje pokazuje ovaj podatak: Kovačić je u veljači, koja je pri kraju, odigrao samo pet minuta", piše Marca o hrvatskom veznjaku.

Španjolci su se dotaknuli i Gvardiola.

"City je Gvardiola učinio najskupljim braničem u povijesti. Od novih igrača on ima najveću minutažu. Odigrao je 2144 minuta, odnosno 60 posto vremena. Igrao je 27 utakmica u kojima je 23 puta bio u prvih 11, nekada kao stoper, a nekada kao lažni lijevi bek, ovisno o Pepovoj taktici. Iako je Gvardiol među 11 igrača koje je Guardiola najviše koristio, Hrvat se nije uspio nametnuti kao igrač koji doprinosi igri Cityja. Niti u obrani, niti u iznošenju lopte ne pokazuje da je bolji od Stonesa, Walkera, Akanjija, Akea ili Rubena Diasa. Štoviše, na boku pati protiv brzih krila. Podsjetimo se samo što je o njemu pisao Goal nakon remija 4:4 s Chelseajem: Uopće ne izgleda kao najskuplji branič svijeta", zaključuje Marca.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
28. travanj 2024 12:06