StoryEditorOCM

Slovenac na čelu UEFA-e opalio po Bad Blue Boysima u Ateni: ‘To su kriminalci i idioti koji su se organizirali...‘

Piše SN
17. rujna 2023. - 09:43

Nešto više od mjesec dana prošlo je od nereda u Ateni uzrokovanih obračunom Bad Blue Boysa te navijača AEK-a i Panathinaikosa. Jedna osoba izgubila je život, uhićeni Hrvati raspoređeni su u više zatvora, istraga je još u tijeku, a o svemu se po prvi put oglasio i Aleksander Čeferin.

Prvi čovjek UEFA-e dotaknuo se različitih tema u velikom intervjuu za N1 Slovenija, a između ostalog, raspravio je i o nesretnoj situaciji u glavnom gradu Grčke. Kazao je da Dinamo kako klub nije mogao predvidjeti ovu situaciju.

- U ovom slučaju radi se o tragediji, ali Dinamo nije ni znao da je ova skupina navijača otputovala u Atenu. To su kriminalci i idioti koji su se organizirali, otišli u Atenu čak dva dana prije utakmice i zatim napravili to što su napravili - započeo je predsjednik krovne nogometne organizacije, a onda poručio da nema smisla kazniti klub zbog neodgovornosti pojedinaca:

- Bi li zbilja bilo ispravno kazniti klub i 99,9 posto nevinih navijača zbog nekoliko idiota koji su sada u zatvoru? Kako je Dinamo mogao znati da su neki huligani i kriminalci u dva sata ujutro sjeli u unajmljeni kombi i krenuli prema Grčkoj? - retorički se zapitao Čeferin.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
29. travanj 2024 21:10