StoryEditorOCM
Strani nogometpod istragom je

Procurila skandalozna snimka, legenda Barce namjestila cijelu ligu? ‘Smirite se, dat ćemo vam tri boda...‘

Piše Marko Crnjak/SN
22. srpnja 2023. - 15:52

Samuel Eto‘o ostao je zapamćen kao jedan od najboljih afričkih igrača modernog doba, a sada je čelni čovjek Kamerunskog nogometnog saveza i nalazi se u središtu skandala, prenosi afrički portal Camfoot. Naime, spomenuti medij objavio je audio-snimku razgovora koji budi sumnje u namještanje utakmica, pri čemu je Eto‘o iskoristio poziciju predsjednika i odigrao glavnu ulogu, pišu Sportske novosti.

U objavljenim materijalima čuje se kako proslavljeni bivši napadač Barce i Intera razgovara s Valentinom Fwainom, predsjednikom Victorije Uniteda, momčadi koja je u travnju ostvarila promociju u prvu ligu. Eto‘o i Fwain razgovaraju o situaciji u prvenstvu, a predsjednik kluba govori mu da im je sudac naštetio u više navrata i da će Victoriji biti teško izboriti se za plasman. Potom Samuel Eto‘o odgovara, a zbog izrečenog se sumnja da je obećao Fwainu promociju, odnosno utjecao na suce da bi osigurao Victoriji ulazak u prvu ligu:

- Smirite se, dat ćemo vam tri boda i predložiti suce, uvjeravam vas. Još nisam stigao kući, vani sam, brate. Nisam imao vremena ni čuti se s predsjednikom sudaca, ne mogu sada izravno nazvati suce i reći im da budu oprezni. Ali mogu nazvati predsjednika. Postoje stvari koje možemo učiniti, ali moraš biti jako diskretan, brate - navodno je kazao Eto‘o.

Razgovor datira s početka godine, a spomenuti kamerunski portal Camfoot čvrsto drži da je Victoria United dobila jamstvo napretka od samog Eto‘oa, kojem upućuju i nekoliko kritika:

"Eto‘o je obećao vratiti veličinu kamerunskom nogometu, ali on je u središtu namještanja utakmica", piše Camfoot.

Skandalozni incident događa se samo dva dana nakon što je Eto‘o ponosno najavio nove promjene u skladu s financiranjem FIFA-e, koja im je dodijelila 6,5 milijuna dolara.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
02. svibanj 2024 13:04