StoryEditorOCM

Odvjetnica žrtve Danija Alvesa nakon odluke suda: Ovo je ‘pravda za bogate‘

Piše hina
20. ožujka 2024. - 19:30

 Odvjetnica žene koju je silovao branič brazilske reprezentacije i Barcelone Dani Alves (40) ogorčena je nakon što je španjolski sud presudio da bi on mogao biti pušten uz jamčevinu od milijun eura nakon žalbe na svoje četiri i pol godine zatvorske kazne.

Alves je prošlog mjeseca proglašen krivim za silovanje žene u noćnom klubu u Barceloni u ranim jutarnjim satima 31. prosinca 2022. godine, a od siječnja 2023. nalazi se u zatvoru Brians 2 u Barceloni.

Kažnjen je i sa 150.000 eura, a zabranjeno mu je približavanje žrtvi devet i pol godina.

Njegova odvjetnica uložila je žalbu na presudu, a Alvesu je sud u Barceloni sada odobrio jamčevinu od milijun eura, što znači da može napustiti zatvor dok čeka konačnu kaznu.

Odvjetnica Ester Garcia, koja zastupa još neimenovanu žrtvu, oglasila se na španjolskom radiju kako bi osudila odluku suda, tvrdeći da je to primjer "pravde za bogate".

"Iznenađena sam i ogorčena, ovo je pravda za bogate," kazala je Garcia za radio RAC1, kazavši kako je odluka suda "skandalozna".

Oglasila se i bivša ministrica jednakosti spolova Irene Montero napisavši na platformi X kako "moćni muškarci mogu kupiti svoju slobodu."

"Ovo je opasna poruka nedostatka zaštite za sve žene," poručila je ova španjolska psihologinja i političarka.

Alves se cijelo vrijeme tvrdio kako je nevin, inzistirajući na tome da je njegov seksualni odnos s mladom ženom u wc-u noćnog kluba bio uz pristanak. Brazilac je tada bio u braku s manekenkom Joanom Sanz, međutim nakon što je aferra izbila u javnost podnijela je zahtjev za razvod.

Alves je proveo ukupno devet godina u Barceloni između 2008. i 2016., te 2021/22. osvojivši šest La Liga naslova i tri puta Ligu prvaka. Uklonjen je s Barcine službene liste klupskih legendi nakon što je proglašen krivim za silovanje.

 

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. travanj 2024 15:04