StoryEditorOCM
Strani nogometneizvjesna utrka

Nogometni skandal, obiteljski prijatelj se ‘izbrbljao‘ pa otkrio tko je dobitnik Zlatne lopte

Piše Tomislav Dragobratović/SN
14. listopada 2023. - 08:41

Prema navodima obiteljskog prijatelja Lionela Messija, Alessandra Dossetija, legendarni Argentinac u petak je obaviješten da će upravo on biti najnoviji pobjednik Zlatne lopte za 2023. godinu, pišu Sportske novosti.

Messi, pobjednik Svjetskog prvenstva 2022. godine, jedan je od glavnih kandidata za osvajanje prestižne nagrade, a nakon današnjih navoda čini se da je postao glavni favorit za svoju osmu Zlatnu loptu. Direktna izjava glasi: ‘Lionelu Messiju danas je rečeno da je dobitnik Ballon d‘Or 2023‘. Vijest je ubrzo procurila u medije i proširila se svijetom.

Messi je neupitno odigrao odlično Svjetsko prvenstvo, na kojem je i proglašen za najboljeg igrača turnira, a nije manjkao ni u rubrici statistika, s čak sedam golova i tri asistencije u sedam utakmica koje je odigrao na turniru u Kataru. Osim toga, Argentinac je osvojio i francusko prvenstvo sa PSG-om, i pri tome postigao 21 pogodak uz 20 asistencija kroz 41 utakmicu.

image
Franck Fife/Afp

Njegov glavni konkurent za Zlatnu loptu je Norvežanin Erling Haaland. Napadač je u senzacionalnoj formi od prelaska u Manchester City prošlog ljeta. Sezonu je završio je kao najbolji strijelac Premier lige s 36 golova u 35 utakmica, i kao najbolji strijelac Lige prvaka s 12 golova u 11 utakmica. Norvežanin je predvodio svoju momčad koja je dominirala na svim poljima i osvojila trostruku krunu – Premier ligu, Ligu prvaka i FA kup. Time su Haalandovi argumenti i više nego dovoljni za osvajanje Zlatne lopte, ali izgleda da je Messijevo Svjetsko prvenstvo ipak presudilo.

Argentinac je dosegao vrhunac reprezentativnog nogometa vodeći Argentinu kao kapetan na Svjetskom prvenstvu. Bio je to nezaboravan trenutak za 36-godišnjaka i trenutak za koji mnogi vjeruju da ga je učvrstio kao najvećeg igrača u povijesti, te se vjeruje da su upravo zbog toga glasači odlučili posljednju Zlatnu loptu u eri Lionela Messija uručiti upravo njemu samome.

Međutim, Messi je u nedavnim izjavama tvrdio da mu je u ovoj fazi karijere važnije osvajanje momčadskih priznanja.

- Je li mi važna Zlatna lopta? Ne, u ovoj fazi mog života više mi nije važna. Uvijek sam govorio da mi nisu bitne individualne nagrade, nego momčadske.

Messi je nastavio inzistirajući na tome da je za njega najvažnije postignuće osvajanje Svjetskog prvenstva.

- Najvažnija nagrada u ovom trenutku je Svjetsko prvenstvo. Ovo je najveća nagrada za mene.

Superzvijezda Intera iz Miamija trenutno drži rekord u osvajanju najviše Zlatnih lopti. Sljedeći po redu je Cristiano Ronaldo, koji je nagradu osvojio pet puta.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
02. svibanj 2024 22:35