StoryEditorOCM
Strani nogometuistinu neviđeno

Nitko na stadionu nije mogao vjerovati, ovaj je klub ostao bez pobjede zbog pravila koje ni sudac nije znao

Piše SPORT SD
15. prosinca 2023. - 08:38
Rennes‘ French midfielder #11 Ludovic Blas (2 L) celebrates after scoring his team‘s second goal during the UEFA Europa League group F football match between Stade Rennais (Rennes) and Villarreal CF at the Roazhon Park stadium, in Rennes, western France, on December 14, 2023 (Photo by Damien MEYER/AFP)Damien Meyer/Afp

Rennes i Villarreal su u zadnjem kolu Europske lige igrali međusobno, a iako se znalo da oba kluba prolaze dalje, veliku je razliku radila pozicija na kojoj će zaključiti grupnu fazu.

Francuzima je bio dovoljan i bod da zadrže prvo mjesto u skupini te tako prođu izravno u osminu finala EL-a, dok su gosti iz Španjolske morali pobijediti kako bi preskočili domaćine i izbjegli play-off rundu protiv trećeplasiranih ekipa iz Lige prvaka.

Utakmica koja je imala veliki ulog bila je izuzetno zanimljiva, Villarreal je čak tri puta dolazio u vodstvo, a Rennes je na kraju pri rezultatu 3:2 za goste krenuo o opću ofenzivu kako bi poravnao rezultat i ostao na prvom mjestu. U 12. minuti sudačke nadoknade stadion je eruptirao nakon što je Assignon zabio za 3:3, a iako je sudac Atilla Karaoglan prvotno priznao gol, nakon asistencije VAR sobe ga je poništio.

Nikome nije bilo jasno o čemu se radi, jer naizgled se nije dogodilo ništa sporno, ali suci u VAR sobi su se javili zbog pravila koje je toliko opskurno da ga je čak i glavni sudac zaboravio.

Naime, golu je prethodio slobodnjak Rennesa, koji je izveo Enzo Le Fee. On je izravnim udarcem iz slobodnog udarca pogodio gredu, a lopta se onda odbila natrag do njega te je on igrao s njom prije nego što je dotaknula drugog igrača. To je nedopušteno, a u VAR sobi su primijetili taj važan detalj, zbog čega je Rennesov gol naknadno poništen.

Pogodak poništen zbog opskurnog pravila pogledajte OVDJE.

Svi na stadionu, kao i komentatori, ostali su u čudu, a Rennes je ostao bez prvog mjesta u skupini i čeka ga puno teži europski put na proljeće, a usto je ostao i bez preko milijun eura. Pobjednik skupine dobiva 1,1 milijun eura bonusa za prvo mjesto te 1,2 milijuna eura za plasman u osminu finala, dok drugoplasiranome pripada 550 tisuća eura za drugo mjesto i 500 tisuća za play-off.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
28. travanj 2024 04:27