StoryEditorOCM
Strani nogometružne scene

Neredi u Mostaru nakon velikog derbija: Bivši dinamovac odlučio utakmicu, ali nije moglo bez nemilih scena

Piše Igor Marinović/SN
13. travnja 2024. - 19:10

Kada su mostarski derbiji u pitanju, u sudarima između Zrinjskog i Veleža nema puno novoga. Opet je Zrinjski slavio (1:0 u 26. kolu prvenstva BiH) i opet je Velež bio u najmanju ruku ravnopravan. Ali svejedno je izgubio, pišu Sportske novosti.

Mario Ćuže donio je pogotkom u 9. minuti utakmice pobjedu Zrinjskom, kojom je aktualni prvak vratio razliku na sedam bodova zaostatka za Borcem. Bila je to ujedno i šesta pobjeda Zrinjskog u zadnjih sedam derbija, a uz izuzetak one zadnje pobjede, kada je bilo 3:0 pod Bijelim brijegom, i ovaj put je Velež bio barem ravnopravan, ali nije znao kapitalizirati svoje prilike. Ovaj put su dvaput pogodili okvir gola, a jednom je Vito Čaić, bivši kapetan juniora Dinama na posudbi u Veležu, pogodio mrežu, no pogodak je poništen zbog zaleđa. Bilo kako bilo, momčad Deana Klafurića, koji zbog suspenzije nije vodio utakmicu pa je pored klupe poprilično aktivan bio Damir Milanović, može žaliti, jer sada im je upitna i treća pozicija koja, bez obzira na ishod Kupa BiH, vodi u Europu.

Što se Zrinjskog tiče, ovakve pobjede možda su i najvrjednije. Plemići su fantastično otvorili utakmicu, poveli u 9. minuti preko Marija Ćuže i potpuno su dominirali, no jedan od važnih detalja dogodio se u 21. minuti. Nakon starta na Čaiću ozlijedio se Filip Bradarić. Hrvatski veznjak morao je biti zamijenjen i bez njega Zrinjski nije mogao uspostaviti dominaciju na lopti kao do tada, a Velež je sve više dolazio do daha. Pred kraj prvog dijela Gruzijac iz redova Veleža Giorgi Guliašvili tukao je iz slobodnog udarca s 20 metara, vratar Marko Marić već je bio savladan, ali lopta je pogodila vratnicu.

Na početku drugog dijela Čaiću je poništen pogodak zbog zaleđa, gosti smatraju neopravdano, a nešto kasnije Emir Halilović pogodio je gredu. U 90. minuti ‘točku na i‘ mogao je staviti Mario Tičinović, koji je presjekao loptu i krenuo sam ispred vratara Veleža, no Osman Hadžikić, koji je bio daleko najbolji u redovima gostiju, fantastično je reagirao.

- Za nas je najvažnije bilo da dobijemo utakmicu za naše Ultrase i sve koji vole ovaj klub. Ostvarili smo naš cilj i uzeli tri boda. Imali su i oni svoje prilike, ali imali smo i mi. Zadovoljni smo s ova tri boda - rekao je trener Zrinjskog Željko Petrović.

Nakon posljednjeg zvižduka Irfana Peljte došlo je do nemilih scena kojih su se mnogi pribojavali nakon navijačkih trzavica tijekom tjedna. Naime, navijači domaćih Ultrasi uletjeli su u teren i sukobili se sa specijalcima, ali srećom incidenti nisu dugo trajali i sve se smirilo nakon nekoliko minuta.

Video možete pogledati OVDJE.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
28. travanj 2024 19:32