StoryEditorOCM
Strani nogomet‘down under‘

Navijači su zazivali njegov povratak u Hajduk: bio je hit prvenstva, sada ima novi klub, razmišlja i o reprezentaciji

Piše Sport SD
2. kolovoza 2023. - 13:51

Bivši hajdukovac Marin Jakoliš karijeru nastavlja u Australiji, u Melbourne Cityju. Stigao je na posudbu iz francuskog Angersa.

Na potpisu ugovora Jakoliš je otkrio da razmišlja i o australskoj reprezentaciji, s obzirom na to da preko oca već ima njihovo državljanstvo:

- Nakon što sam dobio ponudu, nisam previše razmišljao, moj je otac živio ovdje 15 godina. Australska reprezentacija je jedan od ciljeva, ako budem dobro igrao i dobijem poziv, to bi bilo savršeno.

Jakoliš je imao mnogo uspona i padova u karijeri. Na Poljud je stigao u ljeto 2019. godine iz austrijske Admire Wacker, ali se nije uspio nametnuti. U ukupno 51 odigranoj utakmici za Hajduk zabio je dvaput uz jednu asistenciju, a onda se u svom Šibeniku preporodio.

Otišao je na posudbu na Šubićevac u ljeto 2021. godine. U samo jednoj polusezoni u Šibeniku imao je učinak od ukupno 11 pogodaka i pet asistencija što mu je i donijelo transfer u Francusku. Navijači Hajduka su krajem te godine zazivali povratak Jakoliša, ali na koncu je ipak prodan u inozemstvo, u Angers.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
28. travanj 2024 06:15