StoryEditorOCM
Strani nogometŽIVOT NA SJEVERU

Navijači Heartsa i Rosenborga pišu o mogućem gostovanju u Splitu i atmosferi na Poljudu: ‘Torcida je žešća od Grka!‘

Piše Marko Bilić
9. kolovoza 2023. - 07:40

Prođu li neokrznuti solunski front i "prežive" Grke na putu do grupne faze Konferencijske lige, nogometaše Hajduka čeka, već je poznato, bolji iz dvoboja norveškog Rosenborga i škotskog Heartsa.

Kao i hajdukovci, tako i navijači ova dva kluba, potencijalnih protivnika Bijelih, već pogledavaju prema odlučujućoj rundi, iako, da bi došli do Hajduka ili PAOK-a, tek moraju proći 3. kolo kvalifikacija u međusobnom dvoboju.

Suma sumarum, i jedni i drugi su oprezni, ne razbacuju se optimizmom, slažu se da su mogli i gore proći prilikom ždrijebanja parova, te vjeruju u prolaz svojih momčadi sve do grupne faze. Iščitavajući komentare na službenim stranicama ovih klubova primjetili smo da se ni jedni ni drugi ne boje izazova, dapače, a vagajući tko bi im bio teži ili lakši protivnik, Hajduk ili PAOK, malo više zaziru od splitskih Bijelih. Ne previše, ali ipak.

No, jedino čega se pribojavaju je - atmosfera. U Splitu ili Solunu, svejedno, smatraju da ih na bilo kojem od ova dva stadiona čeka - pakao.

Škot Jonas poručuje "samo razmišljam o neprijateljskoj atmosferi", a još jedan potvrđuje njegove riječi "oni nisu veliki timovi, ali znaju biti neprijateljski nastrojeni".

Još jedna navijačica Heartsa (Annie) smatra da su "oba putovanja opasna", a slično razmišljaju i oni kojima je Rosenborg u srcu. Peter Andre se grozi Grka "ako bude PAOK bit će kaos na tribini", a Eirik ga je nadopunio:

- I Torcida Split stvara isti "kaos", još i i veći.

image
Tom Dubravec/Cropix

Toliko o atmosferi i navijanju. Što se samih prognoza oko pobjednika tiče, svi su više-manje suzdržani. Evo što kažu Norvežani:

- S obzirom koga smo sve mogli izvući dobro smo prošli, mogli smo naletjeti i na gore protivnike.

- Imam prijatelja koji živi u Škotskoj. Kaže da je Hearts osrednja momčad koju ćemo, ako sve bude normalno, proći. Slažem se, iako nije sve normalno s našim Rosenbrogom u zadnje vrijeme. Ali, vjerujem.

Škoti su puno rječitiji u komentarima od Norvežana. Evo kako gledaju na mogućeg protivnika u play off rundi:

- S kim god budemo igrali bit će teško. Kao i proći Rosenborg. No, ovo je razina koju smo željeli.

- Bit će teško, ali imamo pristojne šanse.

- Vrlo teške utakmice.,.

- Hajduk ili PAOK, oba su teška.

- Hajduk će biti gadan protivnik.

image
Tom Dubravec/Cropix

Jock Jones ne vjeruje u svoju momčad "nema šanse da ih pobijedimo", a Alex mu uzvraća "obje momčadi su prilično pobjedive, jedino me strah naše obrane".

I da, Škoti najavljuju dolazak u Split, budu li igrali na Poljudu:

- Gledao sam Hajduk kad sam bio u Splitu. Prilično je pristojno mjesto. Letovi su najčešće preko Rima ili Zagreba... (Ian)

E pa, welcome!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
07. srpanj 2024 01:53