StoryEditorOCM
Strani nogometmediji bruje

Miroslav Klose korak do preuzimanje slovenskih prvaka

Piše Hina
13. listopada 2023. - 18:53

Portugalski nogometni stručnjak Joao Henriques (50) i slovenski prvak Olimpija iz Ljubljane dogovorili su sporazumni raskid ugovora, a prema pisanju slovenskih medija novi trener bi mogao postati bivši njemački napadač Miroslav Klose (45).

Portugalac je preuzeo ljubljanski sastav 1. lipnja i od tada ih je vodio u 21 službenoj utakmici. Skupio je devet pobjeda, četiri remija i osam poraza, a pod njegovim vodstvom Olimpija je ostvarila povijesni uspjeh, plasman u Konferencijsku ligu. Trenutačno "Zmajevi" drže treće mjesto na ljestvici slovenskog prvenstva sa 20 bodova, šest manje od vodećeg Celja.

"Joao Henriques više nije glavni trener ljubljanske Olimpije. Unatoč svim zajedničkim uspjesima, odlučili smo se sporazumno razići. Uz glavnog trenera klub napuštaju i pomoćnici Mauro Moderno i Jose Serrao," poručili su iz kluba.

Novog trenera Olimpija će objaviti na izvanrednoj novinarskoj konferenciji u ponedjeljak, a slovenski mediji navode kako je bivši njemački reprezentativni napadač Miroslav Klose jedan od najvećih kandidata.

Klose je tijekom karijere igrao za FC 08 Homburg, Kaiserslautern, Werder Bremen, Bayern München i Lazio. U dresu njemačke vrste je upisao 137 nastupa i postigao rekordan 71 gol. Rekorder je i po broju golova postignuti na svjetskim prvenstvima. Na četiri World Cupa je zabio 16 golova.

Nakon igračkog umirovljenja 2016. godine, radio je kao pomoćnik u njemačkoj reprezentaciji i Bayern Münchenu, zatim je vodio njihovu momčad do 17 godina i nedavno austrijskog bundesligaša Rheindorf Altacha. Bez posla je posljednjih šest mjeseci.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. travanj 2024 19:21