StoryEditorOCM
Strani nogometosma zlatna lopta

Messi konačno progovorio o Ronaldu nakon što ga je i definitivno porazio: pažljivo je birao riječi

Piše Goran Čičin-Mašansker/SN
1. studenog 2023. - 14:35

Lionel Messi je definitivni pobjednik bitke za Zlatnu loptu, koju je tijekom karijere vodio sa svojim najvećim suparnikom Cristianom Ronaldom. Argentinac u svojoj kolekciji ima osam najprestižnijih individualnih nogometnih nagrada, dok je Portugalac ostao na pet.

U izjavi nakon svečane dodjele u Parizu Messi se osvrnuo i na svoje rivalstvo s Ronaldom.

- Bila je to sjajna bitka iz sportskog kuta gledanja. Hranili smo naše međusobno rivalstvo jer smo obojica veliki natjecatelji. I on je također uvijek želio osvojiti sve, cijelo vrijeme. Bilo je to za obojicu vrijeme u kojem smo jako uživali i mi, ali i svi koji vole nogomet - rekao je 36-godišnji Argentinac.

Njih dvojica bili su na vrhu gotovo dva desetljeća, ali biologija čini svoje. Ronaldo je sad u Saudijskoj Arabiji, Messi u Sjedinjenim Američkim Državama.

- Mislim da zaslužujemo veliko priznanje što smo uspjeli ostati u vrhu toliko dugo. Jer, kako kažu, lako je doći tamo, ali je teško ostati. A ostali smo u vrhu 10, 15 godina. Jako je teško i spektakularno ostati na toj razini. I mislim da ostaje u lijepom sjećanju svima koji su nas pratili – zaključio je Messi.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
02. svibanj 2024 14:42