StoryEditorOCM

Liverpool deklasirao Chelsea, City siguran, nastupili Gvardiol i Kovačić

Piše Hina
31. siječnja 2024. - 23:13

U derbiju 22. kola engleskog nogometnog prvenstva Liverpool je na Anfieldu pobijedio Chelsea sa 4-1 produživši niz bez ligaškog poraza na 15 kola.

"Redsi" su protiv "Bluesa" ostvarili četvrtu uzastopnu pobjedu, te sedmu u zadnjih devet kola, produživši niz bez ligaškog poraza na 15 susreta. Posljednji poraz Liverpool je doživio u rujnu prošle godine na gostovanju kod Tottenhama (1-2). Potom je u 15 kola ostvario 10 pobjeda i pet neodlučenih susreta.

Liverpool je poveo u 24. minuti golom Diogo Jote, a u 39. je Conor Bradley povisio na 2-0. U posljednjim trenucima prvog dijela domaćin je imao i jedanaesterac, no Darwin Nunez je pogodio stativu. Korak bliže pobjedi momčad Jurgena Kloppa stigla je u 65. minuti, kada je Dominik Szoboszlai lijepo pogodio glavom na sjajan ubačaj Bradleyja.

Londonski sastav je smanjio u 71. minuti golom Christophera Nkunkua, međutim Liverpool je brzo uzvratio, u 79. minuti Luis Diaz je pogodio za 4-1. Poraz Chelsea je mogao biti i daleko teži jer je Nunez osim što je iz kaznenog udarca pogodio stativu, tijekom utakmice još dva puta gađao okvir gola, u osmoj i 75. minuti.

Aktualni engleski prvak Manchester City nije imao problema protiv jednog od najvećih kandidata za ispadanje Burnleyja slavivši sa 3-1. Julian Alavrez s dva gola (16, 22) i Rodi (46) bili su dovoljni za slavlje "Građana". U sudačkoj nadoknadi gosti su tek ublažili poraz golom Ameena Al Dakhila.

Hrvatski reprezentativac Joško Gvardiol je odigrao cijeli susret za City, dok je Mateo Kovačić ušao u igru u 87. minuti umjesto Rodrija. U momčad Cityja vratio se oporavljeni Erling Haaland ušavši u igru u 71. minuti, ali se nije uspio upisati među strijelce.

Tri boda je dohvatio i Tottenham pobjedom 3-2 protiv Brentforda. Gosti su poveli u 15. minuti golom Neala Maupayja i do kraja poluvremena obranili vodstvo.

Međutim, u prvih 11 minuta nastavka Tottenham je uzvratio s tri gola u nizu, a strijelci su bili Destiny Udogie (48), Brennan Johnson (49) i Richarlison (56). Brentford je do kraja smanjio u 67. minuti golom Ivana Toneyja.

Liverpool vodi na ljestvici sa 51 bodom, momčad Pepa Guardiole popela se na drugo mjesto na ljestvici, ali ostaje pet bodova iza vodećeg Liverpoola, dok je Arsenal treći također sa 46 bodova. Slijede Tottenham i Aston Villa sa po 43 boda.

Zadnja tri mjesta koja vode u niži rang natjecanja drže Everton (18), Burnely (12) i Sheffield United (10).

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
28. travanj 2024 23:52