StoryEditorOCM
Strani nogometna radaru je

Ivan Jurić bio je na korak do klupe Hajduka, sada mu se smiješi novi posao, uočen je na tribinama

Piše SPORT SD
16. rujna 2024. - 14:16

Sjećate se te priče s početka ljeta, dva dana je Ivan Jurić figurirao kao odlično rješenje sad već bivšeg sportskog direktora Nikole Kalinića da ga dovede za trenera "bijelih", a onda je Jurić odustao a da nikad nije razjasnio svoj potez. Špekulira se da je odustao nakon što je bolje proučio stanje igračkog kadra, predomislio se.

To je nagnalo Kalinića da brže-bolje upre jače prema Gennaru Gattusu i dovede čuvenog Talijana.

Jurić - još bez kluba - sad u miru osluškuje kako Hajduk brodi dalje. Gledajući što se sve događa ovih dana na Poljudu, tko zna što misli o stanju u Hajduku koje je njega moglo zateći.

image
Marco Bertorello/Afp

Ipak, jasno je da se trenerskog posla nije ostavio, a nakon dobrih epizoda u Italiji sigurno je broj klubova koji ga drži na radaru popriličan. Jedan od najpoznatijih novinarskih insajdera, Talijan Nicolo Schira, objavio je novosti vezane uz Jurića. Piše da je Jurić po "turneji" na terenima Serie A, kako bi ostao informiran o događanjima u ligi, a izbor utakmica koje je gledao nije slučajan.

"Ivan Jurić na turneji po terenima Serie A kako bi bio u tijeku s događajima i spreman na novi angažman. Splitski trener je u subotu poslijepodne pratio Como - Bologna, u subotu navečer Milan - Venecija, a jučer Atalanta - Fiorentina. Očekuje se danas na utakmici Parma - Udinese. Bologna i Fiorentina razmišljali su o njemu posljednjih mjeseci prije nego što su se usredotočili na Italiana i Palladina", napisao je Schira.

image
Fabrizio Carabelli/Dppi Via Afp

Jurić je do sada u karijeri od seniorskih momčadi vodio Mantovu, Genou, Crotone, Hellas Veronu i Torino.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
16. rujan 2024 14:26