StoryEditorOCM
Više od sportanevjerojatno

Dinamov stadion nakon pobjede Hajduka dobio ‘novo‘ ime - ‘Šetalište Marka Livaje‘, brzo stigao odgovor dinamovaca

Piše SPORT SD
16. rujna 2024. - 11:13

Srušio je Marko Livaja Dinamo na Maksimiru, njegov gol donio je pobjedu Hajduku, u trenutcima kada je situacija u klubu posebno kaotična.

Pobjedu je malo tko očekivao, ali trijumf u derbiju puno će značiti momčadi koja sigurno nije ostala imuna na zbivanja u klubu. Nije ovo Livaji prvi put da je "dotukao" Dinamo u njegovom dvorištu, utišao sve navijače "modrih" koji su se naslađivali zbog situacije na Poljudu, pa najavljivali tri-četiri komada u mreži Lučića. Ali, ništa od toga se nije dogodilo, Livaja se ponovno pretvorio u glavnog lika, dokazao da je najbolji igrač lige.

image
Damir Krajac/Cropix

Pohvalio ga je i trener Gattuso, nazvao ga i velikom svojom pobjedom:

- Zadnja dva i pol mjeseca Marko je bio sjajan. Skinuo je sedam-osam kila, trči, trenira, lider je i gura naprijed cijelu momčad. Ovo je pobjeda cijele ekipe i moja pobjeda jer sam uspio produžiti njegovu karijeru, jer je nekad u karijeri preslabo trenirao. Njemu je majka priroda dala veliki talent, koji može koristiti još više. Za razliku od mene, koji nisam bio tako talentiran, ali sam uspio jer sam puno trenirao. On je podrška mladima, podrška starijima, jede pravilno i treba tako nastaviti jer je već dovoljno svoje karijere bacio u vjetar.

Slave navijači Hajduka pobjedu i danas, a netko se odlučio posebno nasladiti, pa je na Google kartama označio stadion Maksimir kao "Šetalište Marka Livaje".

Međutim, nisu to dopustili navijači Dinama, ubrzo je Maksimir dobio i novo ime: "Trg Marka Plivaje". "Rat" na Google kartama se nastavlja, svako malo stadion u Zagrebu dobije neko novo ime.

image
Screenshot/Google karte

Livaja je sjajno krenuo u sezonu te je uz Sandra Kulenovića najbolji strijelac SHNL-a s pet pogodaka, a s tri asistencije je na diobi drugog mjesta najboljih asistenata s Tonijem Frukom. Martin Baturina je vodeći s pet asistencija.

image
Damir Krajac/Cropix
image
Damir Krajac/Cropix
image
Damir Krajac/Cropix
image
Ante Cizmic/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
16. rujan 2024 11:31