StoryEditorOCM
Strani nogomettrebalo je vremena

Imali su uspona i padova, sada predsjednik hvali splitskog trenera: ‘Dajem mu slobodu da radi sve što želi i traži‘

Piše Sport SD
19. listopada 2023. - 06:58

Predsjednik Torina Urbano Cairo, koji je preuzeo klub još u sezoni 2004/05., prisjetio se kako je klubu bilo teško dići se iz pepela svoje loše financijske pozadine prije više od deset godina. Osvrnuo se i na trenutnu situaciju u klubu, a njegov odnos s hrvatskim trenerom Ivanom Jurićem sada se izgladio - pišu Sportske novosti.

U ekskluzivnom razgovoru za Radio Serie A, Cairo je govorio o uzletu Torina, uz niz drugih tema.

- Torino je obiteljska priča. 2005. bio je pred bankrotom i nazvao me tadašnji gradonačelnik tražeći da ga kupim kako bih krenuo ‘od nule‘ iz Serie B. Uvjerio me. Čak me i moja majka, velika navijačica, tjerala da prihvatim. Bilo je trenutaka u kojima sam se predomišljao, ali odlučio sam se potruditi i uspjeti.

Cairo i Jurić imali su uspona i padova tijekom zajedničkog vremena u Torinu, no kaže kako sada razumije koliko je važno dati prostora treneru.

- Na početku je bilo nekoliko trzavica. Sad mu dopuštam puno više. Naviknuo sam se puno više slušati trenera i razgovarati s njim, biti prisutan na treninzima. Sada mu ostavljam više prostora jer razumijem da mu to treba. Dajem mu slobodu da radi sve što želi i traži. Također imam sportskog direktora koji je tu i nadzire, ali sve prepuštam Juriću. Odnosi su se popravili, a ekipa s kojom raspolaže je dobra. Ima izražene kvalitete pa je jedino ispravno dopustiti mu da radi u miru i bez straha.

image

Predsjednik Torina Urbano Cairo

AFP

Torino je imao klimav početak nove sezone, s devet bodova iz osam utakmica, jednim manje od onoga što im je u ovoj fazi pošlo za rukom prošle sezone.

- Neznatno zaostajemo za prošlom godinom, imamo devet bodova u odnosu na deset prošle sezone u ovom trenutku. Momčad ima sve izglede da im krene bolje. Vjerujem u našeg trenera, dobar je i sjajno je radio prethodnih godina. Ove sezone zadržali smo najbolje igrače, nismo prodavali kako bismo ojačali Toro. Mnogo smo učinili. Imam velika očekivanja.

Ipak, unatoč svim najavama, Torino je pobijedio u samo dvije od osam dosadašnjih utakmica, ne uspijevajući opravdati optimizam koji je bio prisutan prije početka sezone. Ostali su bez pobjede u pet utakmica u nizu, a nedavno su izgubili 2:0 u Derby della Mole od Juventusa. Ovog vikenda u goste im dolazi Inter.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
01. svibanj 2024 22:23