StoryEditor
Strani nogometnapeti rasplet

Engleski nogometni savez zaprijetio vodstvu FA: Premiership dovršite kako god znate, poništenje ne dolazi u obzir

Piše Ivan Renić
13. svibnja 2020. - 22:34
Paul Ellis/AFP

Engleski nogometni savez naložio je čelnicima Premijer lige da natjecanje moraju privesti kraju na bilo koji način. Poništavanje sezone ne dolazi u obzir, prenosi dnevni list Independent. U prijevodu, to znači da se preostale utakmice ili moraju odigrati, ili će pozicije biti određene matematičkom formulom.

Najviše se „tresu“ klubovi s dna ljestvice, kojima bi u slučaju potpune zabrane igranja, presudile brojke. Trojac koji po trenutnom stanju ispada, Bournemouth, Aston Villa i Norwich, sigurno ne želi takav scenarij te će se zalagati za odigravanje preostalih kola pošto-poto.

Premijerligaški status i nagodinu daleko je svega nekoliko bodova, a u devet kola koliko su ostali dužni odigrati, štošta se može promijeniti. West Ham na 16. i Watford na 17. poziciji imaju isti broj bodova kao i Bournemouth (27). Dva boda više ima Brighton, ali i oni su daleko od sigurnog ostanka u elitnom razredu nogometa na Otoku.

Što se vrha tiče, Liverpool ne bi trebao strahovati bez obzira na konačni pravorijek vodstva lige. Premda matematički nisu osigurali svoj prvi naslov još od 1990. godine, trebalo bi se dogoditi pravo čudo da ispuste golemih 25 bodova prednosti pred Manchester Cityjem.

Matematičkom formulom po kojoj bi se natjecanja zaključila izračunavanjem prosječnog broja osvojenih bodova sigurno bi profitirao WBA našeg Slavena Bilića. Oni se, naime, nalaze na drugom mjestu Championshipa s bodom zaostatka za vodećim Leedsom. Ovakav bi rasplet „Baggiese“ vratio u Premijer ligu od koje su se oprostili prije dvije godine.

#PREMIERSHIP

Izdvojeno

07. srpanj 2020 13:35