StoryEditorOCM
Strani nogometlegendarni zvezdaš

Darko Pančev otkrio da gleda Hajduka: ‘Fali mi Prosinečki, a sa Savićevićem sam se ‘ubio‘ u pečenjari u Skopju‘

Piše P. S.
26. svibnja 2023. - 07:09

Zanimljiv intervju dao je legendarni igrač Crvene Zvezde Darko Pančev za srpski Blic. Govorio je o velikom trenutku ‘crveno-belih‘, osvajanju titule prvaka Europe u Bariju prije 32 godine.

Bila je to momčad krcata legendama, Pančev, Savičević, Mihajlović, Prosinečki... O Pančevu je snimljen i film, premijera je bila u Skopju.

- Više od 700 ljudi je bilo. Računali su na 400 gostiju, pa su poslije i stolice falile. Sjetili smo se događaja i anegdota, bilo je baš lijepo. Moje kolege - Bina, Mare, Piksi, Dejo, Ilija… Plavi Stevanović… Mnogi iz šou biznisa… Robiju je bilo jako žao što nije mogao doći, bio je u Istanbulu, pregovarao s nekim klubom, rekao je ako završi sve na vrijeme, doći će. Ali ipak nije stigao. Da je došao, onda bi opet bilo ono - Dejo, Darko, Piksi, Robi - čuvena fotografija koja sad kruži na društvenim mrežama.

Otkrio je Pančev i s kime se najviše čuje iz svoje generacije.

- Sa mnogima, stvarno. S kapetanom Dikom najviše, Robijem isto... Ma sa svima, svi smo i dalje obitelj. Nekad se ne vidimo ni nekoliko godina, ali osjećamo kao da smo uvek tu.

Ispričao je i nedavnu anegdotu sa Savićevićem u jednoj pečenjarnici u Skopju.

-  Lijepo smo se opustili i Dejo i ja. Tu pečenjaru drži moj prijatelj, zovu ga Pera Mrzenci. Mrzenci je selo blizu Đevđelije. On je prvo tamo otvorio restoran, dečko je poznat po mesu - pečenje janjeće, praseće, pljeskavice... Dejo se oduševio. Kao Crnogorac voli se naspavati, pa smo onda otišli na ručak....

Otkrio je Pančev da rado gleda utakmice Hajduka, Dinama, Rijeke...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
20. travanj 2024 02:15