StoryEditorOCM
Strani nogometzabio poljacima

Bivši igrač Osijeka skinuo dres pa izazvao bijes u Srbiji: ‘Ima tetovažu terorista na leđima‘

Piše SPORT SD
11. rujna 2023. - 12:20

Nogometaši Albanije šokirali su Poljake i pobijedili ih 2:0 te tako zasjeli na prvo mjesto skupine E kvalifikacija za Europsko prvenstvo u Njemačkoj 2024.

Jasir Asani doveo je svoju reprezentaciju uvodstvo, a konačan rezultat postavio je bivši igrač Osijeka Mirlind Daku. On je zbog skidanja dresa tijekom proslave pogotka zaradio žuti karton, a mnogi su primijetili njegovu tetovažu na leđima, koja je podignula dosta prašine u Srbiji.

Naime, Daku na leđima ima istetoviran lik Agima Ramadanija Katane, albanskog zapovjednika Oslobodilačke vojske Kosova koja je tražila neovisnost od Srbije. Poginuo je u borbi za vrijeme bitke na Košarama 1999. godine, a nakon rata je proglašen herojem na Kosovu.

"Pogodak posvećujem svim žrtvama na Kosovu koje su dale sve za domovinu, da mi danas možemo igrati ovdje i ujediniti sve albanske teritorije", rekao je Daku nakon utakmice.

Bivši igrač Osijeka rođen je na Kosovu i prvotno je igrao za njihovu reprezentaciju, a od rujna ove godine nosi dres Albanije. Njegova tetovaža podigla je prašinu u Srbiji, a tamošnji mediji pitaju se hoće li UEFA reagirati na ovo.

"Albanac zabio gol u kvalifikacijama, pa pokazao tetovažu OVK terorista na leđima", naslov je Telegrafa, koji navodi kako je Katana kriv za smrt pet Srba na Kosovu i zaziva tešku kaznu za Dakua.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
02. srpanj 2024 01:27