StoryEditorOCM
Strani nogometkrenulo ga

Bivši igrač Hajduka ponovo zablistao u Belgiji, ovaj put je zabio dva lijepa gola za svoj klub

Piše sport sd
4. listopada 2024. - 22:48

Luka Vušković nastavlja sa sjajnom klupskom formom na posudbi u Westerlou. U desetom kolu belgijskog prvenstva Vuškovićeva momčad na domaćem terenu ugostila je ekipu Beerschota, te je utakmica završila rezultatom 2:2.

Gosti su bolje otvorili susret, te je pogodak za vodstvo zabio Tom Reyners u 24. minuti. Ipak, za Westerlo se ponovno ukazao hrvatski mladi reprezentativac, koji je u 61. minuti iz kornera zabio izjednačujući pogodak. Lijepo je dočekao centaršut i glavom poentirao za poravnanje.

Ipak, u posljednjim minutama uslijedila je prava ludnica, prvo su gosti u 81. minuti ponovno preuzeli vodstvo preko Ryana Sanusija, no samo tri minute kasnije ponovno se ukazao Vušković! Ovoga puta bivši igrač Hajduka zabio je na asistenciju nekadašnjeg kolege iz HNL-a, Matije Frigana. Nakon gužve u kaznenom prostoru lopta se odbila od Frigana do Vuškovića, koji se snašao i poput centarfora poentirao za novo izjednačenje.

Podsjetimo i da se Frigan našao na nedavno objavljenom popisu Ivice Olića za hrvatsku U21 reprezentaciju. Bivši igrač Rijeke zaradio je pretpoziv, dok je Vušković uvršten među 23 odabrana igrača.

Vušković je s nova dva pogotka stigao do četiri pogotka i jedne asistencije u uvodnih 10 utakmica belgijske lige. Westerlo je ovim rezultatom privremeno zasjeo na četvrto mjesto na ljestvici, dok je Beerschot na posljednjem, 16. mjestu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
04. listopad 2024 23:13