StoryEditorOCM

Bivši igrač Hajduka klub odveo do povijesnog uspjeha, a sad je na pragu otkaza nakon prvog ligaškog poraza

Piše Frane Vulas
14. rujna 2023. - 09:08

Treneru Zrinjskog iz Mostara Krunoslavu Renduliću se trese stolica. Samo par tjedana nakon što je momčad odveo do povijesnog rezultata, plasmana u skupinu Konferencijske lige čime je Zrinjski postao prvi klub iz Bosne i Hercegovine kojem je uspjelo ući u grupnu fazu europskih natjecanja, bivši igrač Hajduka mogao bi dobiti nogu. Do promjene na klupi bi moglo doći nakon sinoćnjeg neočekivanog domaćeg poraza u zaostaloj prvenstvenoj utakmici od Posušja 0:1 pogotkom bivšeg igrača Zagreba i Osijeka Gabrijela Bobana. Momčad Posušja također vodi bivši igrač Hajduka Branko Karačić.

Bila je to možda kap koja je prelila čašu da budemo slikoviti, čašu koja po svim rezultatima nije još ni trebala biti blizu vrha. Naime, poslije tri odigrana kola Zrinjski ima šest bodova, ovo mu je prvi ligaški poraz. No, zbog tri odigrane utakmice manje (uglavnom zbog europskih obveza), ima četiri boda manje od vodećeg Sarajeva koje ima 10 bodova i susret manje. Uz to posljednjih dana imali su Mostarci i problema s crijevnom virozom. Međutim, čelnici kluba očito nisu zadovoljni viđenim.

Zrinjskom je važno domaće prvenstvo, kojim su se pak pod vodstvom Sergeja Jakirovića u jesen i Rendulića u proljetnom dijelu prošle sezone prošetali s na kraju čak 20 bodova više u odnosu na prvog pratitelja Borca iz Banja Luke. U idućem kolu za vikend Zrinjski je u derbiju gost baš Sarajeva.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
28. travanj 2024 02:16