StoryEditorOCM
Strani nogometrastanak sve bliže

Bivši hajdukovac već je neko vrijeme u nemilosti trenera, a sada bi napokon mogao napustiti redove talijanskog velikana

Piše SPORT SD
16. studenog 2023. - 14:44

Stigao je u ljeto 2021. godine u Lazio nekadašnji Hajdukov veznjak Toma Bašić kao želja Maurizia Sarrija za nešto više od sedam milijuna eura. Međutim, proteklog ljeta mu je talijanski stručnjak pokazao put prema izlaznim vratima Olimpica. Vodilo je sve ka tome još i prošle sezone, a nakon što se hrvatski veznjak nije uspio nametnuti na pripremama i odbio neke ponude tijekom ljeta ostao je u nezahvalnoj poziciji.

Da neće računati na njega Sarri mu je dao do znanja kad ga nije registrirao za Ligu prvaka, a punu potvrdu ima i činjenicom da ove sezone nije dobio minute. Pisali su talijanski mediji da je Bašić tijekom ljeta imao ponude Udinesea, Augsburga i nekih turskih klubova, ali ostao je u Laziju s kojim ima ugovor do ljeta 2026. godine.

Pat pozicija u kojoj se našao hrvatski veznjak mogla bi biti riješena tijekom zime. Prema informacijama koje donosi talijanski Il Messaggero, Bašić bi mogao biti dio ponude Lazija za talijanskog veznjaka Andreu Colpanija koji igra za Monzu. Ofenzivni veznjak našao se na popisu Luciana Spallettija za predstojeće kvalifikacijske utakmice, a ove sezone je u 12 utakmica tresao mrežu šest puta.

Inter je već priznao da ga ima na radaru, a priliku vrebaju Milan i Roma, no Lazio bi mogao biti taj koji će zadati konačni udarac. Talijanski medij ističe odnos uprava Lazija i Monze, tj. prijateljstva Lotita i Gallianija zbog čega bi dogovor mogao biti lakši.

Potencijalni transfer ovog 26-godišnjeg Talijana procjenjuje se na 25 milijuna eura, a navodi se kako bi Bašić mogao biti dio transfera čime bi otkupna cijena za Colpanija bila niža.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
28. travanj 2024 18:11