StoryEditorOCM
Strani nogometopet inozemstvo

Bivši hajdukovac u susjedstvu osvojio duplu krunu, ali nije bilo dovoljno da zadrži posao, novi je pronašao na istoku

Piše Sport SD
5. ožujka 2024. - 12:50

Kreirao je veliki uspjeh u Europi, povijesni, a prije toga i osvojio duplu krunu, ali čelnicima Zrinjskog to nije bilo dovoljno da bi zadržali na klupu Krunoslava Rendulića.

Hrvatski trener preuzeo je Plemiće u studenom 2022. godine, kao zamjena za Sergeja Jakirovića koji je otišao onda u Rijeku. Rendulić je na klupi Zrinjskog odradio 47 utakmica i u prosjeku osvajao 2.09 bodova. Pod njegovim vodstvom osvojili su Plemići duplu krunu u sezoni 2022./2023., a onda i osigurali povijesni uspjeh za sebe i BiH nogomet plasmanom u grupnu fazu Konferencijske lige.

U grupnoj fazi su pružili dobar otpor, a najveću senzaciju priredili su preokretom u prvoj utakmici protiv AZ Alkmaara kad su gubili 0:3 u Mostaru pa ulaskom heroja Zvonimira Kožulja u drugom dijelu stigli do pobjede od 4:3. Međutim to nije bilo dovoljno da zadrži posao jer je na drugoj strani Mostara u gradskom derbiju protiv Veleža upisao poraz od 0:3 u prvenstvu.

 Bez posla je  bio od studenog, a sad je ponovno našao angažman u inozemstvu. Tako će nakon što je samostalno vodio Istru, Šibenik, Goricu i Zrinjski preuzeti azerbajdžanski Sabah. Klub iz Bakua osnovan prije sedam godina nova je destinacija hrvatskog trenera, a trenutno je šesta momčad tamošnjeg prvenstva u kojem je prvi uvjerljivo Qarabag sa 60 bodova. Sabah trenutno zaostaje za drugoplasiranim Sabailom tri boda, a s Rendulićem koji je potpisao ugovor na 18 mjeseci probat će izboriti mjesto za Europu.

U igračkoj karijeri nosio je dres Hajduka s kojim je osvojio naslov prvaka 2000./2001., a s Rijekom je podigao Kup kao igrač u sezoni 2005./2006.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. travanj 2024 01:23