StoryEditorOCM
Strani nogometvelika tradicija

Bivša NFL zvijezda postao manjinski vlasnik engleskog drugoligaša Birmingham, ‘primijeniti će opsežno iskustvo‘

Piše Hina
3. kolovoza 2023. - 16:21

Bivša NFL zvijezda Tom Brady postao je manjinski vlasnik engleskog drugoligaša Birmingham, objavio je u četvrtak engleski klub.

Sedmerostruki osvajač Super Bowla, Tom Brady sklopio je partnerstvo s holding kompanijom Birmingham City Knighthead Capital Management LLC i postao predsjednik novog savjetodavnog odbora Birminghama.

"Birmingham je kultni klub s toliko povijesti i strasti i biti dio Bluesa za mene je prava čast", rekao je Brady u videosnimci objavljenoj na stranicama kluba.

U klupskom priopćenju stoji da će Brady "primijeniti svoje opsežno iskustvo u vođenju i stručnost u nekoliko komponenti kluba, uključujući suradnju s odjelom sportske znanosti za savjetovanje o zdravlju, prehrani, wellnessu i sustavima i programima za oporavak".

Birmingham je zadnji put igrao u Premijer ligi 2011. godine kada je osvojio Liga kup. Brady, najuspješniji quarterback u povijesti NFL-a, šest je puta osvojio Super Bowl s New England Patriotsima i jedan s Tampa Bay BuccaneersTampa Bay Buccaneersima. U veljači je, nakon poraza Tampe u play offu, objavio da odlazi u mirovinu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. travanj 2024 06:19