StoryEditor
Rukometloša veza

Veliki sukob između dva najbolja hrvatska rukometna kluba: jedni zatražili prekid prvenstva, odmah je stigla žestoka reakcija

Piše Dean Bauer/SN
6. travnja 2021. - 22:15

Dva rukometna kluba su u Hrvatskoj zadnjih godina, pa tako i ove sezone kandidati za naslov državnog prvaka - PPD Zagreb i Nexe iz Našica. Između njih svako malo nešto "zaiskri". Onako, pomalo. Ujedno, njima ni nisu potrebne nužno utakmice za takvo što. Dovoljno je sjetiti se samo svojedobne sage o Halilu Jaganjcu i borbe dva kluba. Dosta je dugo čak bilo i mira između ova dva tabora, pa je onda i bilo vrijeme da se lagano izoštre koplja.

Hrvatski prvak PPD Zagreb uputio je dopis ostalim prvoligašima, a zagrebački rukometni savez pismo Hrvatskom rukometnom savezu, a u kojem je zatražena privremena obustavu natjecanja u državnom prvenstvu. razlog je loša epidemiološka slika u Hrvatskoj. To je pak dočekano vrlo oštro i puno sumnjičenja u slavonskoj ravnici, u Našicama. Iz kojeg su se i oni očitovali pismom Hrvatskom rukometnom savezu. Jerbo u dopisu PPD Zagreb vide, kako navode "...moguću veliku nepravdu koja bi mogla biti nanesena našem klubu, ali i hrvatskom rukometu, pa i sportu u cjelini"... - kako navode u dopisu Nexea, a koji je potpisao predsjednik našičkog kluba, Josip Ergović.

U pismu predsjednik Našičana napominje kako njegov klub inzistira da se prvak države mora dobiti u dvorani, a ne za "zelenim stolom". U PPD Zagrebu pojašnjavaju međutim kako ni njima nije ni na kraj pameti ništa drugo do završiti Prvenstvo Hrvatske, ali u boljim uvjetima nego li su oni sada.

- Krivo su nas shvatili u Našicama. naš je zahtjev vrlo jasno artikuliran, a svodi se na to da se Prvenstvo Hrvatske prekine na određeno vremensko razdoblje odnosno da ne trebamo nužno robovati standardu da liga mora završiti do 30. svibnja- Može to biti i 30. lipnja. Ništa više od toga - napominje Vedran Šupuković, direktor PPD Zagreba.

Dakako, ono što prvo upada u oči je činjenica da PPD Zagreb ima vrlo velik broj zaraženih igrača. No, jednako tako ovakva se situacija, ne daj Bože već danas-sutra može dogoditi bilo kojem drugom hrvatskom klubu.

- Mi u ovom trenutku imamo 16 čak zaraženih igrača i mi ćemo morati odgađati određene utakmice, a kako ćemo to morati učiniti, logično je da će se onda morati prolongirati i završetak prvenstvene sezone. Dakle, mi jesmo za završetak prvenstva, da se odigraju sve utakmice, ali da se to može završiti i u lipnju, ne nužno u svibnju. Dakle, nema nikakvih tobože zakulisnih radnji. Mi želimo završiti Prvenstvo, ali sa što manje odgoda. U našem zahtjevu nema ništa nenormalnog - veli direktor PPD Zagreba.

Ono što PPD Zagreb traži je dakle određeni protok vremena ne bi li se obavilo, ako je moguće, procjepljivanje igrača ili testiranje uoči susreta. Naime, u Hrvatskoj se uopće testiranja prije utakmica u velikoj većini utakmica i sportova, ruku na srce, ne provode. Rukometaši PPD Zagreba su se i zarazili odmah, u prvoj domaćoj utakmici, ogledu osmine finala Hrvatskog kupa protiv Gorice.

No, stav kakav je PPD Zagreba uzgred budi rečeno podupiru u svojim pismima i Gorica, Sesvete, Varaždin, riječki Zamet... Ovog puta se čini kako Našičani doista nisu dobro pročitali prijedlog PPD Zagreba koji ne traži trajni prekid cijelog natjecanja, već privremenu odgodu. Uostalom, od Skupštine HRS-a (8. travnja) za očekivati je konačnu odluku.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
20. siječanj 2022 08:01