StoryEditorOCM
RukometCroatia Cup

Sjajna završnica: Hrvatska pobijedila Crnu Goru, blistao vratar Ivić

Piše Hina
4. siječnja 2024. - 19:13

U susretu prvog kola Croatia Cupa, hrvatska rukometna reprezentacija je pred 3.000 gledatelja u porečkoj dvorani Žatika pobijedila Crnu Goru sa 29:25 (14:13).

Nakon tri dana treninga u završnoj fazi priprema za EURO 2024. godine, hrvatski rukometaši će na tradicionalnom Croatia Cupu testirati spremnost za Europsko prvenstvo u Njemačkoj.

U prvom susretu odabranici izbornika Gorana Perkovca su pobijedili Crnu Goru sa 29:25, a subotu ih još očekuje ogled protiv Slovenije. Prije toga u petak će snage odmjeriti crnogorska i slovenska vrsta.

Perkovac je podijelio minutažu svojim igračima, a Hrvatska je do pobjede protiv Crne Gore, koju vodi hrvatski stručnjak Vlado Šola, stigla u sjajnoj završnici.

U prvom poluvremenu gledali smo izjednačenu igru, a gosti su početkom drugog dijela poveli s tri razlike (18:15). Hrvatska je brzo poravnala (18:18), a slijedila je igra gol za gol. Hrvatska se šest minuta prije kraja odvojila na +2 (25:23), a potom i do tada najvećih tri gola prednosti (26:23). Crna Gora se nije predala, s dva brza gola stigla je na minus 1 (26:25). Međutim, u samoj završnici Hrvatska je na krilima Filipa Ivića koji je obranio nekoliko važnih lopti zabila tri gola u nizu za konačnih 29:25.

Hrvatsku su do pobjede predvodili Mario Šoštarić sa šest golova, Zvonimir Srna s pet, te Filip Glavaš s četiri gola. Na suprotnoj strani najefikasniji je bio Miloš Vujović s osam golova, dok je Nebojša Simić imao čak 16 obrana.

U 2. kolu u petak se sastaju Crna Gora i Slovenija, a Croatia Cup se zatvara u subotu ogledom Hrvatske i Slovenije.

Europsko rukometno prvenstvo u Njemačkoj počinje 10. siječnja, a hrvatska reprezentacija će igrati u skupini B zajedno sa Španjolskom, Austrijom i Rumunjskom. Na EP-u će nastupit i Crna Gora, te Slovenija. Odabranici Vlade Šole igrat će u skupini C zajedno s Islandom, Mađarskom i Srbijom, a Sloveniju u D u kojoj su i Norveška, Poljska, te Farski Otoci.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. travanj 2024 15:09