StoryEditor
Rukometdruga momčad

Hrvatska je na Euru reprezentacija s najvećim problemima oko koronavirusa: izbornik Horvat do sada je pozvao 32 igrača

Piše Ivan Renić
18. siječnja 2022. - 19:01

Naša reprezentacija vjerojatno je najpogođenija koronavirusom. Izbornik Horvat strepi gotovo svakog dana kada dolaze novi rezultati testiranja. Bio je prisiljen mijenjati, rotirati, pozivati nove igrače.

Nakon plasmana u drugi krug, na popisu putnika za Budimpeštu našlo se još šest novih imena. Pozvani su Kristijan Pilipović (Schaffhausen), Ivan Slišković (Porto), Vlado Matanović (PPD Zagreb), Dominik Kuzmanović (Nexe), Veron Načinović (Montpellier) te nekadašnji član Akademije Balić-Metličić, a danas igrač makedonskog Pelistera desni vanjski Mateo Maraš.

Tako se ukupni broj igrača koje Horvat pozvao popeo na 32 (!), ne uključujući one koji su ostali na pretpozivu. Baš u posljednjoj utakmici protiv Ukrajine, poharana koronom bila je gotovo jedna cijela postava. U izolaciji su oba Mandića, Mihić, Mamić, Srna, Musa i Šušnja. Zbog ozljeda nema Duvnjaka, a loše vijesti stigle su i za Jaganjca.

Naš lijevi vanjski zadobio je potres mozga u susretu sa Srbijom te je istu noć proveo u bolnici. Sada se umjesto u Budimpeštu, zaputio u Zagreb i za njega je ovaj Euro završen. Liječnici su procijenili da je rizik prevelik jer Jaganjac u glavi već ima ugrađene metalne pločice zbog ranijeg puknuća čeone kosti. Na njegovu poziciju uskočio je spomenuti Slišković kojemu će ovo biti prvi angažman u reprezentaciji nakon tri godine.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
28. svibanj 2022 21:07