StoryEditor
Ostalokrug u slovačkoj

Žarko Knego prema tituli juri 230 na sat: Dubrovčanin je pobjedom na slovačkoj stazi preuzeo vodstvo u grupi 4

24. kolovoza 2020. - 18:43
Žarko Knego (Dubrovnik Racing) u Seat Cupre Leonu foto: Tonči VlašićTonči Vlašić

Dvojica Dubrovčana (Franić i Knego), jedan Makaranin (Jukić) i jedan Riječanin (Badurina) drže nakon četiri od šest utrka sezone vrh poretka u grupama, a jedino to donosi na kraju krunu državnog prvaka. Klupski, Auto klub Dubrovnik Racing je gotovo siguran novi/stari prvak. Upisao je novi trijumf, opet uvjerljiv. Njegov gradski rival Ragusa Racing drži drugo mjesto.

Više od tridesetak hrvatskih vozača vozilo je proteklog vikenda na Slovakia Ringu, stazi čiji je krug 5922 metra dug sa 14 zavoja, i koji je izgrađen prije 11 godina. Sjajno zdanje, 40 kilometara od Bratislave, ugostilo je u subotu i nedjelju brojne trke, a dio te sjajne priredbe bilo je prvi put u povijesti i hrvatsko prvenstvo na kružnim stazama, treća i četvrta utrka sezone.

- Staza je odlična, duga i tehnički zahtjevna. Prva dva zavoja su jako brza, kroz drugi zavoj se ide 200 na sat, i onda dolazi srednji dio staze, tehnički zahtjevan, koji je doslovno zavoj na zavoju, i kao što se na brzom dijelu dosta može dobiti ili izgubiti, tako je i na tom srednjem dijelu. Zadnji dio staze je relativno jednostavan. Međutim, i taj zadnji dio, a pogotovo prvi, te srednji, imaju dosta zamki. Kad jedan zavoj ‘pogodiš’ imaš na izlazu iz njega ne deseti dio sekunde bolje vrijeme, već čitavu sekundu bolje vrijeme – istaknuo je Knego, najbrži hrvatski vozač na Slovakia Ringu, koji je ‘uhvatio’ i 230 kilometara na sat

Glavna vijest s gostovanja HR vozača u Slovačkoj jest novi dogovori vodstva Hrvatskog auto i karting saveza, ne samo s domaćinom Slovakia Ringa, već činjenica kako će se ovogodišnja sezona zaključiti vikendom u Mađarskoj, na Hungaroringu krajem listopada, ali i činjenica kako će hrvatski ‘krug’ i iduće sezone opet gostovati na Slovakia Ringu i Hungaroringu uz nastup na Grobniku, ali i na još najmanje jednoj poznatoj europskoj stazi – austrijskom A1 Ringu, gdje se, kao i na Hungaroringu voze utrke Formule 1.

- Samo uz ovakve staze uz naš Grobnik možemo naprijed – istaknuo je Davorin Štetner, predsjednik HAKS-a.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

24. studeni 2020 02:00