StoryEditorOCM
Ostalodan odluke

WRC Croatia Rally: Neuville i Evans izletili s ceste, Ogier preuzeo vodstvo

21. travnja 2024. - 09:50

Osmerostruki svjetski prvak Sebastien Ogier (Toyota Yaris) novi je vodeći u poretku WRC Croatia Rallyja, nakon što su vozači prošli dva od četiri brzinska ispita zadnjeg dana natjecanja, a iskoristio je pogreške Belgijca Thierryja Neuvillea (Hyundai i20) i Britanca Elfyna Evansa (Toyota Yaris).

Neuville je u posljednji dan ušao sa 4.9 sekundi prednosti u odnosu na Evansa, dok je Ogier imao zaostatak od 11.6 sekundi.

Nakon prvog brzinskog ispita na dionici Trakošćan - Vrbno (13,15 km), Neuvilleova prednost je pala na 2.6 sekundi u odnosu na Evansa, a Ogier je ostao na istoj razdaljini od Belgijca.

No, na drugom brzincu, Zagorska Sela - Kumrovec (14,24 km), na kojem će se u poslijedpodnevnom dijelu dobivati i dodatni bodovi u tzv. "Power Stageu", Neuville i Evans su napravili pogreške, izletili s ceste, oštetili karoserije svojih automobila i izgubili po dvadesetak sekundi u odnosu na Ogiera, koji je tako prešao u vodstvo, iako je imao treće vrijeme u toj etapi, u kojoj je najbrži bio Estonac Ott Tanak (Hyundai i20).

Uoči zadnja dva brzinska ispita iskusni Francuz ima 9.1 sekundu prednosti pred Evansom, dok je Neuville pao na treće mjesto i zaostaje za Ogierom 10.2 sekundi.

Posljednji brzinski ispit na dionici Zagorska Sela - Kumrovec, startat će u 13.15 sati. 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
02. svibanj 2024 07:58