StoryEditor
Ostalofinale rh

Tri utakmice u Splitu bile su spektakularne, Nada SM u Karlovcu nema pravo na kiks

Piše Ante Ivelić
22. rujna 2020. - 08:40

Finalna serija Prvenstva Hrvatske u baseballu ušla je u samu završnicu. Nakon vikenda u Splitu karlovačka Olimpija 83 ima vodstvo od 3:2 protiv Nade Ship Managementa u seriji na četiri pobjede. Odluka o prvaku past će sljedeći vikenda u Karlovcu.

Tri utakmice u Splitu su bile spektakularne, s mnogo home runova, preokreta i odličnog baseballa. 

Nada Ship Management - Olimpija 83 10:4

Bacači Olić za Nadu SM i Mendoza za Olimpiju 83 su dominirali sve do same zavšnice. Herrera je udario dva home runa i Karlovčani su imali 4:2  sve do osme izmjene. Splićani su zahvaljujući čudesnom Dabi i njegovom home runu došli u priliku za slavlje. Pobjednički home run je udario Jones, a do kraja izmjene Karlovčani se nisu oporavili te je splitski sastav otišao na nedostižnih 10:4.   

Nada Ship Managament - Olimpija 83 7:6

Nada SM je krenula snažno u četvrtu utakmicu. Vodstvo od 3:0 već u prvoj izmjeni home runom Račića ulijevalo je nadu da bi pobjeda mogla doći na lakši način. Međutim Olimpija home runom Herrere u trećoj izmjeni stvari vraća na početak. U istoj izmjeni Nada SM udarcima braće Tadić i Jakšića prelazi u vodstvo 5:3.

Gosti koriste greške u splitskoj obrani te dolaze do poravnanja. I onda šlag na kraju, na dva izbačena igrača Belin udara walk off za pobjedu Nade 7:6.  

Nada Ship Managament - Olimpija 83 16:22

Ovako visokog rezultata u finalnoj seriji nikada nije bilo. Karlovčani su furioznom prvomizmjenom s dva home runa i dvije kardinalne greške splitske obrane došli do 10:0. Splitski sastav se do kraja nije predavao i opasno je prijetio da izvede najveći preokret u povijesti hrvatskog baseballa. Ipak, Olimpija 83 je stigla na pobjedu daleko od naslova prvaka Hrvatske.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
28. svibanj 2022 10:05