StoryEditorOCM
Ostalonesreća u Brezovici

Tragedija na Kosovu: u lavini poginula skijašica koju pamte po velikom pothvatu

Piše Sport SD
16. veljače 2024. - 09:21

Američka skijašica Katherine “Kasha” Rigby (54) preminula je uslijed lavine na skijalištu na jugu Kosova, javljaju tamošnji mediji.

Amerikanka je bila u Skijaškom centru u Brezovici sa svojim zaručnikom Britancem Magnusom Wolfeom Murrayom kad ih je zahvatila manja lavina i skijašicu odnijela među drveće. Spasilačka služba žurno je stigla i pružila joj prvu pomoć, ali nisu je uspjeli spasiti - pišu Sportske novosti.

Iako kosovski mediji nisu objavili ime unesrećene osobe, brojni prijatelji i poznanici na koje je utjecala skijaška karijera 54-godišnjakinje na društvenim su se mrežama počeli opraštati od nje. Prema izvorima s Kosova, Rigby je poginula još u utorak.

Rigby je rođena u Vermontu, da bi se potom preselila u Colorado, pa u Utah. Proslavila se, između ostalog, tim što je postala prva skijašica koja je telemark načinom skijala na šestoj najvišoj planini na svijetu Cho Youu.

Tehnika je to koja spaja elemente alpskog i nordijskog skijanja, a karakterizira je činjenica da peta nije fiksirana za skiju nego joj je omogućeno podizanje od skije.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
29. travanj 2024 00:35