StoryEditorOCM
Ostalobaseball

Splitski 'brodari' u sedam izmjena deklasirali Zagreb: do finala ih dijeli samo još jedna pobjeda

Piše PSD
10. rujna 2018. - 12:45
balogh

Ovoga vikenda na Starom placu u Splitu su bejzbolaši splitske Nade SM ostvarili dvije pobjede u polufinalnoj seriji koju igraju protiv Zagreba. Bio je to vikend u kojem smo vidjeli čak 6 home runova u izvedbi naših momaka. U finale ide ona ekipa koja prva dođe do tri pobjede.

BK Nada SM - BK Zagreb 17:5

Nada SM je razbila Zagreb na otvaranju polufinalne serije PH. Splitski sastav je imao odličan napadački dan uz jedan home run Tomića i dva Račića od kojih je drugi bio monstruozan. Visoka pobjeda kapitalizirana u samo sedam izmjena je upravo ono što je splitskim bejzbolašima trebalo da vrate poljuljano samopouzdanje nakon poraza u finalu EIB regionalne lige u Karlovcu proteklog vikenda. U ovoj utakmici su se na žalost ponavljale greške u obrani, ali je napadački to izgledalo vrlo dobro. Ostvareno je 17 udaraca i čak 3 home run udarca. Matko Dabo je na mjestu bacača odradio cijelu utakmicu i ništa mu se ne može zamjeriti. Konačnih pet gostujućih bodova su ionako večinom bile posljedica grešaka splitske obrane. Taj segment igre svakako treba popraviti jer napad neće uvijek biti ovako raspoložen kao danas. Svi su udarali i bili opasni na palici što je dovodilo do ludila bacača Zagreba Ernesta Pereiru. Udarili su mu Tomić i Račić back to back home run za 2:2 što je svakako bilo frustrirajuće za igrača njegova renomea. Račić je na kraju udario i jedan monstruozan home run na nekakvih 130 metara za tri boda čime je ova predstava i definitivno završena.

BK Nada SM - BK Zagreb 12:2

U nedjelnjoj utakmici Nada SM je još jednom deklasirala dečke iz metropole. Na mjestu bacača je solidan posao odradio Marin Tadić koji je primio samo dva boda dok je splitski napad i danas potegao kad je trebalo da je utakmica opet završila u sedam izmjena. Zagreb je poveo sa 0:1, ali njihovo vodstvo je bilo kratka vijeka jer je Račić udario grand slam (3 home run) u ovome vikendu, a sa udarcima preko ograde su mu se pridružili Belin i Beaird sa čijim je home runom za dva boda ova utakmica i završila.

Slijedeći vikend u Zagrebu Nada SM lovi još jednu pobjedu koja ih vodi u finale PH.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
28. ožujak 2023 22:39