StoryEditorOCM
Ostalona gripama

Splićani otvorili prvenstvo i pokazali tko je gazda na domaćem terenu: svladali su Fince za prve bodove

Piše Iva Majić
20. srpnja 2023. - 19:27

Počelo je Europsko sveučilišno prvenstvo u futsalu. Najveće sportsko natjecanje ovoga ljeta u gradu pod Marjanom, otvorilo je svoja vrata. Još jučer doduše, kada je 12 momčadi odigralo svoju prvu utakmicu, a među njima su bili i predstavnici iz Hrvatske. Sveučilište u Zagrebu i Veleučilište Bernays, svladali su svoje protivnike i upisali po tri boda. 

Danas su na teren izašli i domaćini, te pokazali tko je gazda na Gripama. Sveučilište u Splitu pobijedilo je predstavnike iz Finske, Tehničko sveučilište Lappeenranta - Lahti, rezultatom 5:0. 

Brzo su "Splićani" stigli do vodstva, jer već nakon prve minute susreta na semaforu je bilo 1:0 za domaće. Precizan je bio kapetan Ante Crnjac, a momčad u bijelim dresovima je nastavila dobar ritam. Onda je izabranicima Duška Martinca pomogao i Niukko, koji je zatresao vlastitu mrežu za 2:0 u osmoj minuti. Zatim je Split u sljedećih par minuta još povećao vodstvo, koje je trajalo sve do zadnje minute utakmice. U strijelce su se upisali i Leko i Grubišić, za velikih 4:0 na poluvremenu.

Međutim, nije to rezultat koji se ne može preokrenuti u ovom sportu, jer ipak smo u dvorani, a ne na travnjacima. Ali nije domaća momčad dala priliku da se neko čudo dogodi, već baš suprotno. Konačni rezultat u zadnjoj minuti utakmice je postavio kapetan Crnjac, koji je zabio za 5:0

Većinu susreta su "Splićani" napadali, bili energičniji i dojam je kako su zaslužili još koji pogodak više u mreži Finaca. Međutim, bodovi su tu, kao i prvo mjesto u skupini "A". Dodatno veseli i činjenica kako je izbornik Duško Martinac iskoristio sve igrače i dao cijeloj klupi da osjeti prvenstvo.

Neizvjesnosti nije bilo ni u jednom trenutku utakmice, ali svi oni koji su došli podržati momčad u bijelim dresovima, vjerujemo kako im nije bilo žao. Split je pokazao energičnost i želju te lako uzeo bodove u prvoj utakmici. No, mjesta za euforiju nema jer već sutra u 17 sati na istom mjestu ih čeka pravi okršaj. Sveučilište iz Toulousea sigurno će biti teži protivnik, ali domaćini idu samouvjereno po bodove, a nadaju se i malo većem broju na tribinama.

Sveučilište u Splitu - Lappeenranta-Lahti University of Technology 5:0 (Crnjac 1’ i 39‘, Niukko 8’ (AG), Leko 9’, Grubišić 10’) 

Split, ŠC Gripe. Gledatelja 200. Suci: Oliver Ballinge, Eduardo Teixeira Coelho i Grzegorz Wiercioch. Delegat: Tomasz Aftanski. 

STRIJELCI: 1:0-Crnjac (1’), 2:0-Niukko, AG (8’), 3:0-Leko (9’), 4:0-Grubišić (10’), 5:0-Crnjac (39‘)

SVEUČILIŠTE U SPLITU: Čizmić, Vrdoljak, Grubišić, Gašpar, Marić, Vladović, Crnjac, Sučić, Leko, Hrstić, Čule, Kustura, Cikojević, Kovačić  

TEHNIČKO SVEUČILIŠTE LAPPEENRANTA-LAHTI: Grimbergen, Huunonen, Lempio, Sarkola, Seilonen, Niukko, Lokki, Pohjankoski, Partanen, Oinonen, Frisk, Tielinen 

ŽUTI KARTONI: Leko

image
Jakov Prkić/Cropix
image
Jakov Prkić/Cropix
image
Jakov Prkić/Cropix
image
Jakov Prkić/Cropix
image
Jakov Prkić/Cropix
image
Jakov Prkić/Cropix
image
Jakov Prkić/Cropix
image
Jakov Prkić/Cropix
image
Jakov Prkić/Cropix
image
Jakov Prkić/Cropix
image
Jakov Prkić/Cropix
image
Jakov Prkić/Cropix
image
Jakov Prkić/Cropix
image
Jakov Prkić/Cropix
image
Jakov Prkić/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. svibanj 2024 17:48